Aan de slag met je bmi

bmi-uitrekenen - bmi

Bijna iedereen in Nederland heeft wel gehoord van de term bmi. Het is een van de makkelijkste tools om erachter te komen of jij op een goed gewicht zit of niet. Het hebben van overgewicht (of zelfs ondergewicht) is de laatste jaren steeds meer onder de aandacht en daarom gaan steeds meer mensen aan de slag met het berekenen van hun bmi. Dit kun je gelukkig heel eenvoudig zelf doen via de website van BMI Uitrekenen. Hier vind je een handige bmi rekentool waar je de volgende gegevens invult:

  • Je lichaamslengte
  • Je gewicht
  • Je leeftijd

Deze drie factoren bepalen in welke categorie jij valt. Uiteraard vind je ook de tabel met de uitkomsten op de website en je kunt dus makkelijk en snel aflezen waar jij onder valt. Is het goed nieuws en heb je een gezond gewicht? Dan is dat heel erg fijn en je hoeft dan op zich geen actie te ondernemen. Je bent al goed bezig! We raden je wel aan om toch eens in de zoveel tijd terug te keren naar de website en de berekening opnieuw uit te voeren. Op die manier kun je op een eenvoudige manier in de gaten houden of je ook op een goed gewicht blijft. Dat je nu gezond bezig bent, wil namelijk nog niet betekenen dat dat over enkele maanden of jaren ook nog steeds het geval is. Blijf dit dus in de gaten houden en laat niets aan het toeval over.

Kiezen voor een gezond bmi

De laatste jaren neemt de groep mensen met overgewicht in Nederland echter steeds meer toe. Wanneer ook jij in deze categorie valt binnen de bmi, dan is het belangrijk om hier zo snel mogelijk aan te doen. Op de bovengenoemde website vind je genoeg informatie over hoe jij op een zo gezond mogelijke manier kunt afvallen. Het is belangrijk om goede keuzes te maken wanneer het aankomt op voeding. Het eten van teveel suiker en zout is voor geen enkel lichaam goed en de producten die veel van deze ingrediënten hebben, zijn vaak erg slecht voor je. Laat bijvoorbeeld zo veel mogelijk snoepgoed en zoutjes staan en je bent al goed op weg. Ga jij vaak uiteten of laten jullie vaak eten bezorgen? Dan kan het al een groot verschil maken door te kiezen voor het zelf bereiden van maaltijden. Je weet dan precies wat er in de gerechten die je maakt gaat en zo kun je beter in de gaten houden wat wel en niet goed voor je is. Om nog sneller gewicht te verliezen op een gezonde manier is het verstandig om meer in beweging te komen. Veel mensen hebben een kantoorbaan en zitten de hele dag stil. Dit is uiteraard niet goed voor het lichaam, zeker niet als je al overgewicht hebt. Kom dus van je stoel af en beweeg! Ga naar de sportschool of maak bijvoorbeeld een wandeling na het eten. Alle kleine beetjes helpen voor een goed bmi!

Een gezond bmi brengt je veel plezier

Als je overgewicht hebt, dan weet je hoe ongemakkelijk dit kan zijn. Je kunt bijvoorbeeld lichamelijke ongemakken hebben en ook hebben veel mensen last van pijnlijke gewrichten en spieren. In plaats van te kiezen voor het slikken van pijnstillers, kies voor een gezondere levensstijl. Mensen met overgewicht die nu een gezond bmi hebben, kunnen je hier alles over vertellen. Ze voelen zich veel energieker en kunnen dus veel meer doen. Het is je soms moeilijk voor te stellen hoeveel effect overgewicht eigenlijk heeft op je hele leven. Daarom is het ook zo belangrijk om je bmi goed in de gaten te houden.