Bent u bekent met de voordelen van een incassobureau?

Elke ondernemer weet dat bij het doen van zaken ook het sturen van facturen komt kijken. Dit heeft natuurlijk als doel om de geleverde goederen of diensten betaald te krijgen en zo uw omzet te verzilveren. Het is echter voor veel ondernemers een noodzakelijk kwaad om klanten en opdrachtgevers achter de broek aan te zitten om de facturen betaald te krijgen. Niet alleen bent u op den duur dagelijks bezig met het bijhouden van alle openstaande facturen en ingekomen betalingen, maar het levert ook veel ergernis op. Het inschakelen van een incassobureau kan u hierbij helpen, zonder dat u direct de relatie tussen u en uw klanten of opdrachtgevers verstoort. Incassobureau Credifin is er namelijk in gespecialiseerd om, met respect voor uw zakelijke relaties, er toch voor te zorgen dat u uw openstaande facturen betaald krijgt. Dit scheelt u veel tijd en werk, u heeft altijd inzicht in de meest actuele stand van zaken en u komt professioneel over bij uw klanten en opdrachtgevers.

Hoe werkt een incassobureau?

Bij het inschakelen van een incassobureau denken veel mensen aan het inzetten van een deurwaarde, maar dat is niet terecht. Natuurlijk bestaat die mogelijkheid ook, maar dat is een uiterst redmiddel om uw facturen betaald te krijgen. Iets wat in de meeste gevallen helemaal niet nodig is. U schakelt een incassobureau in na het versturen van uw eigen facturen. U heeft waarschijnlijk al meerdere herinneringen gestuurd en na het uitblijven van de betaling kunt u, nadat u bij Credifin een account aan heeft gemaakt, de volgende stappen doorlopen:

  • Het versturen van een laatste aanmaning
  • Een incassotraject ingaan
  • Een huisbezoek of creditcheck inzetten
  • Overgaan op gerechtelijke incasso

Credifin is als incassobureau erin gespecialiseerd om met respect uw zakelijke relatie te benaderen. De klant of opdrachtgever krijgt eerst de kans om toch netjes de factuur te betalen. De laatste aanmaning wordt verstuurd, uit naam van u als ondernemer, maar op het briefpapier van Credifin. Het is namelijk wel belangrijk dat uw relatie weet dat u een incassobureau heeft ingeschakeld en dat het zaak is om snel de openstaande factuur te betalen. Veel ondernemers zijn hier angstig voor, omdat zij de zakelijke relatie niet willen schaden. Vergeet u echter niet dat u uw klant of opdrachtgever er al meerdere malen aan heeft herinnert dat de betaling van uw factuur nog niet is voldaan. Het is dus bekend dat u een betaling verwacht. Juist door een incassobureau in te schakelen en op deze manier uw klant de kans te geven toch nog de openstaande factuur te betalen, geeft uw klant ook de indruk dat u professioneel handelt. De meeste facturen worden na de laatste aanmaning alsnog voldaan, zonder dat dit kwaad bloed heeft gezet tussen de zakelijke partijen. Helaas komt het ook voor dat een laatste aanmaning niet voldoende is. Juist in dat geval is het voor u heel prettig om niet zelf achter uw geld aan te hoeven jagen. Met het inschakelen van een incassobureau kunt u zich bezig houden met uw onderneming en hoeft u niet nog meer tijd en energie te spenderen aan iemand die de gemaakte afspraken niet nakomt.

Uw geld alsnog ontvangen via verschillende mogelijkheden

Op www.credifin-nederland.nl leest u alles over het incassotraject, het huisbezoek, de creditcheck en de gerechtelijke incasso. Credifin is een incassobureau dat voor u klaar staat in dit soort situaties en zij maken met u heldere afspraken over de werkwijze voor het innen van het openstaande bedrag. Verzeker uzelf ervan dat u niet meer tijd voldoet aan mensen die niet op tijd betalen dan nodig is. Incassobureau Credifin lost het graag voor u op.