Boekhouder of zelf doen?

finovion - Kosten boekhouderBegin je een eigen bedrijf, dan is het inhuren van een boekhouder niet het eerste waar je aan denkt. Vaak begin je vanuit een bepaalde passie, je bent enthousiast over een bepaald product en dat wil je graag aan anderen gaan verkopen. Of je bent ergens erg goed in en je wilt daar graag je geld mee verdienen. Het opzetten van een eigen onderneming is dan een logische stap en je verheugt je op het werk dat je zult gaan doen. Dat je administratie bij moest gaan houden, dat wist je natuurlijk wel. Maar beginnende ondernemers hebben vaak geen idee hoeveel tijd hen dat gaat kosten. Voor een boekhouder is dat natuurlijk veel minder werk, maar zelf heb jij waarschijnlijk geen idee van hoe je een goede administratie opzet. Want wat moet je nu precies allemaal noteren? Welke bonnetjes moet je bewaren? En als je alles bijgehouden hebt, hoe vul je dan uiteindelijk je aangifte voor de omzetbelasting en voor de inkomstenbelasting in? Dit zijn allemaal zaken waar jij tegenaan kunt lopen en die je in het begin, maar ook later nog, heel veel tijd kunnen kosten. Daar zit jij natuurlijk eigenlijk helemaal niet op te wachten, jij wilt gewoon je tijd kunnen besteden aan het ondernemen. Een boekhouder kan je dan helpen en deze administratieve taken van je overnemen.

Voordelen van een boekhouder

Zoals gezegd is het grote voordel van het inhuren van een boekhouder dat je zelf veel minder tijd kwijt bent aan administratieve taken. Natuurlijk kost het inschakelen van een dergelijke professional wel wat geld, maar omdat deze de boekhouding veel sneller bij kan werken dan dat jij dit zelf zou kunnen, levert je dit zeker een financieel voordeel op. In de tijd die je bespaart, kun jij immers zelf aan de slag gaan met het uitvoeren van opdrachten of het binnenhalen van nieuwe klanten. Op die manier zet jij je tijd veel effectiever in. Daarnaast weet een boekhouder ook precies alle regels op het gebied van aftrekposten en dergelijke, waardoor je vaak een besparing kunt realiseren op je belastingaangifte. Zo kost het inhuren van een boekhouder op het eerste gezicht dus wel wat geld, maar uiteindelijk levert het jou ook heel veel op. En dan bedoelen we niet alleen een financieel voordeel, maar ook een besparing in tijd en in veel gevallen ook een hoop ergernis. Dat maakt het al met al dus zeker de moeite waard om een professional in te schakelen.

Administratiekantoor Finovion

Als je op zoek gaat naar een boekhouder, dan kun je natuurlijk uit heel veel verschillende bedrijven kiezen. Een goede keus is administratiekantoor Finovion. In de eerste plaats omdat je bij hen terecht kunt voor heel veel verschillende zaken, waardoor je zoveel of zo weinig van je administratie aan hen over kunt dragen als je zelf wilt. Je kunt dan denken aan:

  • de salarisadministratie voor je personeel
  • het opstellen van jouw jaarrekening
  • het bijhouden van de boekhouding
  • het doen van de belastingaangiftes

Dit allemaal over kunnen laten aan een boekhouder is natuurlijk erg prettig. Ben jij zelf wel handig met cijfers, dan kun je er ook voor kiezen om het deels zelf te blijven doen en slechts delen van de administratie aan hen over te dragen. In de tweede plaats is Finovion een goede keus omdat zij een hoge mate van professionaliteit weten te combineren met persoonlijk contact. Je hebt je eigen contactpersoon bij hen en deze is altijd telefonisch bereikbaar voor je vragen. Daarnaast kan deze boekhouder jou ook in heldere taal uitleg geven over jouw cijfers, zodat je een goed beeld hebt van de financiële situatie van jouw onderneming.