De beste tips voor het krijgen van een gezond gewicht

Als er één onderwerp is waar het wereldwijde web bol van staat, is het wel hoe je het best, makkelijkst en snelst een gezond gewicht kunt krijgen. De hoeveelheid informatieve websites met als hoofdonderwerp ‘afvallen’ zijn ontelbaar en de blogs met betrekking tot een gezond gewicht evenmin. Het lijkt wel of we met zn allen in de ban zijn van afvallen, gezonder worden en lekkerder in ons vel zitten. En dat is helemaal niet zo raar. De laatste 40 jaar is er enorm veel veranderd aan de manier waarop we geacht worden te eten. De voedselindustrie heeft een inhaalslag gemaakt en heeft ons, zonder dat we het doorhebben, enorm in onze greep. Zijn reclame-uitingen vertellen ons wat ze willen dat we geloven, of dat nu goed voor onze gezondheid is of niet. Want de meeste mensen zijn hier nog niet zo van op de hoogte, maar voor een groot deel van voedselindustrie is winst maken het allerbelangrijkste. En om dat te bereiken zetten ze middelen in waar wij als consument eigenlijk de dupe van worden, en waardoor we op den duur ons gezond gewicht verliezen. We worden de hele dag lekker gemaakt met reclame voor ongezonde voeding, zoals kroketten en snoepgoed. En niet te vergeten de vele kant-en-klaar maaltijden die zogenaamd nog heel veel voedingsstoffen bevatten. Ik kan u verklappen: Dit is bijna nooit meer het geval. Ten eerste is de maaltijd niet vers, waardoor al een deel van de voedingsstoffen verloren is gegaan. Ten tweede zitten er heel veel toevoegingen in, zoals conserveringsmiddelen en zout en als laatste zit het doorgaans verpakt in plastic, wat als je het mee verwarmt in de magnetron allerlei chemische stofjes lekt in je maaltijd. Dat wil je toch niet eten? Het moge duidelijk zijn dat de meeste mensen niet meer zo goed weten wat nu eigenlijk gezond is, maar daar weet Willemijn Arends van Lijf-inzicht wel raad mee. 

Een gezond gewicht bereik je met een gewichtscoach

Willemijn Arends heeft naar eigen zeggen een fijne balans gevonden tussen het genieten van lekker eten en het behouden van een gezond gewicht. Ze merkt dat deze balans haar veel rust geeft. Omdat ze iedereen deze rust en een gezond gewicht gunt, volgde ze allereerst een opleiding tot coach / counselor en daarna een opleiding tot gewichtsconsulent. De combinatie van deze twee maken haar een coach die je op de juiste manier weet te motiveren, zonder je het gevoel te geven dat je er veel voor inlevert of dat je van alles ‘moet’. Blijvend afvallen en een gezond gewicht behouden draait namelijk niet zozeer om restricties, het draait eerder om het maken van de juiste keuzes. En die kun je alleen maken als je op de hoogte bent van wat voeding met jou en je lijf doet. Kennis is in dit geval een belangrijke schakel, en Willemijn gaat je helpen die te verbreden.

Hoe werkt Willemijn Arends?

In haar praktijk aan de Korte Houtstraat in Haarlem zijn er meerdere mogelijkheden waarop je bij haar terecht kunt:

  • Op eigen initiatief, voor wie zelfstandig een gezond gewicht wil krijgen.
  • Als werknemer, voor als je werkgever je de ondersteuning gunt.
  • Op verwijzing van een zorgverlener. 

In alle gevallen staat het bereiken van een gezond gewicht centraal en zijn de gesprekken met Willemijn gericht op het vergroten van je kennis over voeding. Ze geeft je veel tips, zoals hoe je op een gemakkelijke manier eten bereidt, welke voedingsmiddelen je beter kunt vervangen, en wat dan de juiste alternatieven zijn. En met deze totaalbenadering bereik jij vast makkelijker dan je zou denken een gezond gewicht!