Een vrijgezellenfeest in een karaoke bar

Claartje, één van onze vriendinnen gaat trouwen en voor haar hebben we vorige week een vrijgezellenfeest georganiseerd bij een karaoke bar. Ze heeft namelijk de onhebbelijkheid om altijd en overal maar met alles mee te zingen. Staan we ergens in een winkel kleding te passen, dan hoor je haar al op afstand mee neuriën of, nog erger, uit volle borst een volledige performance geven. Nu is ze niet de beste zangeres van het stel, maar omdat we wilde dat ze volledig in haar element kon zijn en dat ze een keer voor echt publiek kon zingen, hebben we haar meegenomen naar Café ’t Slik, een karaoke bar in Bergen op Zoom die we online gevonden hadden op cafe-tslik.nl.

Een onwijs gezellige karaoke bar

Als vrijgezellenfeest is het een super geslaagde avond geweest, want door naar een karaoke bar te gaan heeft Claartje echt de tijd van haar leven gehad. We hadden haar niet van te voren verteld dat we naar een karaoke bar zouden gaan. We zijn ’s middags eerst begonnen met een high tea, waarna we haar hebben meegesleept naar een waarzegster die haar hand heeft gelezen. Toen, na een hapje gegeten te hebben in ons favoriete eetcafé in de buurt, zijn we richting Bergen op Zoom gereden. Ze had werkelijk geen idee wat we daar te zoeken hadden, dat was juist het mooie van het geheel. Tot aan de voordeur van Café ’t Slik wist ze niet dat het een avond vol klassiekers zou worden, maar toen ze eenmaal door kreeg dat we bij een karaoke bar waren aanbeland ging ze volledig uit haar dak. Dit had ze nou altijd al willen proberen. We vonden het geweldig en omdat zij als aanstaande bruid zo happy was met onze keuze, vonden we het zelf uiteindelijk ook niet heel erg om af en toe een liedje mee te zingen. We hebben zo enorm veel lol gehad. Als vriendinnenclub zijn we al ruim twintig jaar bij elkaar. We zijn allemaal opgegroeid in de jaren ’90 en die muziek stond dan ook bij ons centraal, want alle klassiekers uit die tijd kwamen voorbij, zowel hele goede liedjes als echte foute plaatjes. Dan moet je denken aan:

  • Ace of Base
  • Spice Girls
  • Backstreet Boys
  • New Kids On The Block
  • B52’s
  • Roxette
  • 2Unlimited
  • 4NonBlonds

Alles wat maar uit volle borst meegezonden kon worden was aan te vragen en we hebben stuk voor stuk onze favoriete nummers uit die tijd meegezongen. Het voordeel van een vrijgezellenavond bij een karaoke bar is dat het niet uitmaakt hoe vals je zingt, hoe vaak je de tekst vergeet, hoe ver je naast de melodie zit. Het is karaoke en dan heb je per definitie altijd een vrijkaart om uit volle borst de mist in te gaan met elk nummer dat je aanvraagt.

En het bleef nog lang gezellig

Claartje had echt de tijd van haar leven in de karaoke bar en ze bleef maar nummers aanvragen en meezingen, natuurlijk om te proberen één keer een liedje wel zo neer te zetten dat het goed klonk. Bij vlagen wilde dat zelfs ook wel lukken, maar het maakte allemaal niet uit. We waren met een groep van dertien meiden en we hebben de avond van ons leven gehad. Claartje helemaal en ze vond het geweldig dat we deze karaoke bar voor haar hadden uitgezocht, wat gaat inhouden dat we nu wel wat vaker naar de karaoke bar zullen gaan. Het is eigenlijk best leuk om te doen en zo krijgen we allemaal lol in het meezingen op nummers die in onze jeugd voor ons klassiekers zijn geworden.