Excel cursus voor beginners en gevorderden

Excel is een erg handige tool die is ontwikkeld door Microsoft. Vrijwel iedereen die met een computer werkt heeft ooit van Excel gehoord en er waarschijnlijk ook mee gewerkt. Excel maakt onderdeel uit van het Microsoft Office-pakket waartoe ook behoren:

  • Word
  • PowerPoint
  • Outlook
  • Project

Excel kent echter vele toepassingen waarvan mensen niet weten hoe deze te gebruiken zijn of dat ze überhaubt bestaan. Daar kan een Excel cursus heel goed bij helpen. HR-ICT Opleidingen biedt diverse cursussen van de Microsoft-programma’s aan, zo ook de Excel cursus. Deze wordt aangeboden op de website van vandijkcomputeropleidingen en is beschikbaar voor zowel beginners als gevorderden.

Excel cursus klassikaal volgen

De Excel cursus voor beginners wordt, net als de Excel cursus voor gevorderden, klassikaal gegeven. HR-ICT Opleidingen biedt deze cursussen aan in Leiden en op de eerder genoemde website is een lesrooster te vinden, zodat je kunt zien wanneer de eerstvolgende Excel cursus weer van start gaat. Bij de Excel cursus voor beginners komt de basis van het programma aan bod. Ondanks dat je misschien al regelmatig met Excel werkt en enkele vaardigheden voor jou niet onbekend zijn, zijn er ook veel nieuwe dingen te ontdekken in de basiscursus. Je leert klassikaal, aan de hand van het lesmateriaal en het lesboek, te werken met oefenbestanden. Van het aanmaken van bestanden tot het sorteren en filteren van gegevens en het uitvoeren van berekeningen, alles komt hierbij aan bod. Tijdens deze eendaagse cursus zul je merken dat Excel veel mogelijkheden biedt die je tijd kunnen besparen. Ben je toch benieuwd of de basiscursus voor jou interessant is, kijk dan op de website voor het programma van de Excel cursus basis voor beginners.

Excel voor gevorderden

De Excel cursus voor gevorderden worden in meerdere onderwerpen aangeboden. Denk hierbij aan:

  1. Lijsten, tabellen en draaitabellen
  2. Macro’s en functies
  3. Cursus met enkel draaitabellen
  4. Specialistische cursus Macro’s en VBA
  5. Specialistische cursus Power Pivot, de business intelligence tool die aan Excel kan worden toegevoegd

Ben je dus al bekend met de basisvaardigheden van Excel en snap je het programma goed genoeg om door te kunnen gaan naar de meer complexere materie, dan zijn ook deze cursussen interessant. Bij de Excel cursus voor gevorderden die zich richt op lijsten, tabellen en draaitabellen bijvoorbeeld, kun je je richten op het samenstellen van lijsten met Flash opvulling, het ophalen en transformeren van externe gegevens, het werken met voorwaardelijke opmaak, het uitgebreid sorteren en filteren van gegevens, het werken met tabellen en draaitabellen. Deze laatste wordt, zoals eerder al benoemd, ook als een aparte cursus voor gevorderden aangeboden. Wil je meer weten over functies en macro’s, kijk dan eens naar de cursus voor gevorderden die zich hierop richt en ontdek alles over de voorwaardelijke opmaak, het aanpassen van celeigenschappen, algemene functies, het beveiligen van je werkblad, functies voor foutafhandeling, statische functies, zoeken en vergelijken in bestanden, functies die logisch zijn, altijd handig natuurlijk en tekstfuncties. Ook kom je datum en tijd tegen, analysemogelijkheden en uiteraard alles over macro’s. Een Excel cursus kan je dus erg veel bieden en leert je als een echte professional om te gaan met het Microsoft-programma Excel. De toepassingen zijn eindeloos, voor zowel zakelijk als persoonlijk gebruik. Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig ook Excel beschikbaar op zijn privécomputer en kan er dus ook thuis handig gebruik van maken. Zo is Excel ook een handige tool om vergelijkingen te doen voor huishoudelijke zaken, zoals bij energieaanbieders en de verschillen in internet- of telefonieproviders. Dit zijn gelijk ook handige vingeroefeningen om, naast de toepassing op het werk, bekend te blijven met de materie en de functionaliteiten die je tijdens de cursus hebt geleerd.