Gaat u uw hypotheek oversluiten?

Het afsluiten van een hypotheek is een lastige keuze om te maken. Er zijn uiteenlopende verstrekkers waar u uit kunt kiezen en dan hebben we het nog niet eens gehad over de verschillende soorten hypotheken die er zijn. Daar komt nog eens bij dat er door de jaren heen ook nog wel eens wat verandert aan de hypotheken. Het kan dus zomaar zo zijn dat toen u uw huidige hypotheek afsloot deze heel voordelig was, maar dat dit er nu heel anders uitziet. Wat is dan het beste wat u kunt doen?

  • Doe de oversluitcheck
  • Bepaal of oversluiten de juiste keuze is voor u
  • Sluit uw hypotheek over

Een hypotheek oversluiten klinkt als iets dat heel erg lastig is, maar dit hoeft eigenlijk helemaal niet het geval te zijn. Uw hypotheekverstrekker heeft natuurlijk liever niet dat u kiest voor uw hypotheek oversluiten. Tenslotte verdienen zij er behoorlijk wat geld mee wanneer u uw hypotheek gewoon bij hen houdt. U heeft in deze context dan ook vast wel eens gehoord van de boeterente. Bij het horen van deze term haken veel mensen meteen af van het idee om te kiezen voor hun hypotheek oversluiten. Zij denken dat zij hierdoor heel erg veel geld zullen kwijt raken en dat vinden ze het toch niet waard. In de praktijk valt dit met rentemiddeling echter heel erg mee. Hierbij wordt de renteboete verrekend met de hypotheekrente. Uiteindelijk kan dit zelfs betekenen dat het u veel bespaart.

Kies voor de juiste hypotheek oversluiten

Doordat u de boeterente moet betalen als u kiest voor uw hypotheek oversluiten is het natuurlijk wel verstandig om dit op de juiste manier te doen. Kijk naar hoeveel een andere hypotheek u eventueel kan schelen. Wanneer u dan ook nog uitvindt hoeveel de rentemiddeling u kan opleveren, dan kan het heel voordelig zijn om te kiezen voor uw hypotheek oversluiten. Vindt u het zelf lastig om erachter te komen of uw hypotheek oversluiten een goede beslissing is? Of wilt u weten wat de rentemiddeling voor u kan betekenen? Neem dan contact op met de adviseurs van de Van Bruggen Adviesgroep. Hier werken alleen maar experts die alles weten over hypotheken, uw hypotheek oversluiten, de boeterente en rentemiddeling. Hypotheken is een onderwerp waar niet veel mensen alles over weten. U sluit tenslotte niet dagelijks een hypotheek af. U kunt zich er natuurlijk zelf in gaan verdiepen, maar soms is het fijner om u door een expert te laten informeren. U komt dan sneller aan de informatie die u nodig heeft en zo komt u ook weer sneller tot een beslissing.

Krijg een persoonlijk advies

Het mag dus duidelijk zijn dat het besluit om te kiezen voor uw hypotheek oversluiten geen makkelijke is en het is zeker verstandig om hier goed over na te denken en ook het nodige advies in te winnen waar u dat nodig heeft. De experts van Van Bruggen Adviesgroep kunnen u bijvoorbeeld vertellen hoe de rentemiddeling van toepassing kan zijn op uw situatie. Wilt u eerst eens zelf kijken of uw hypotheek oversluiten een goede optie is en wat de rentemiddeling kan doen voor u? Ga dan naar de website van Van Bruggen Adviesgroep. Hier kunt u zelf uw oversluitcheck doen. Door het invullen van een aantal gegevens rekent het systeem voor u uit hoeveel geld u bijvoorbeeld kunt besparen. Aan de hand hiervan kunt u dan bepalen of dit wel of niet voor u zal werken. Pak vandaag dus nog de mogelijkheid om de berekening te maken en uw beslissing op dit gebied te maken.