Houten hottub

Buiten een bad nemen, het klinkt misschien wat vreemd maar het is echt heerlijk ontspannend! Met een houten hottub kun je gewoon in je eigen achtertuin genieten van een heerlijk moment voor jezelf en dat dan ook nog eens in de buitenlucht. We weten allemaal dat we eigenlijk te weinig buiten komen, doordat ons werkleven zich nu eenmaal vaak binnen afspeelt, net als andere verplichtingen die we hebben. Het is dan ook niet verkeerd om ervoor te zorgen dat we wat vaker buiten komen en wat is er nu fijner dan dat ook nog eens onder het genot van een warm bad te doen? Meestal hebben we deze mogelijkheid alleen in een kuuroord, waar ze buitenbaden hebben. Een ontspanmoment in de houten hottub, met de frisse buitenlucht die je inademt, de zon die op je hoofd schijnt en de vogels die je hoort fluiten. De bloemen en planten in je tuin. Het zijn allemaal zaken die ervoor zorgen dat je nog meer zult genieten van de weldadige warmte van het baden dan dat je binnen zou doen. Kun jij wel wat extra ontspanning gebruiken en wil jij bij jouw thuis het gevoel van een kuuroord creëren? Kies dan eens voor de aanschaf van een houten hottub van HottubSelect!

Hoe werkt een houten hottub?

Als je een houten hottub in jouw tuin wilt plaatsen, hoe werkt dit dan precies? In feite werkt het een beetje als een kinderbadje, je kunt het overal plaatsen waar je wilt en met de tuinslang zorg je ervoor dat er water in de tobbe komt. Een speciaal filter zorgt ervoor dat het badwater schoon blijft, zodat je er lange tijd van kunt genieten. Natuurlijk is het niet prettig om in koud water te zitten, daarom heeft het een verwarmingsmechanisme dat op hout werkt. Je hoeft dus alleen maar een vuurtje te stoken en vervolgens zorgt dit ervoor dat het badwater in de houten hottub een heerlijk aangename temperatuur krijgt. Je hoeft bij het plaatsen dus geen rekening te houden met aansluitpunten voor elektriciteit of afvoer, je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat de tuinslang dichtbij genoeg kan komen. Daarnaast is het bij het plaatsen van de houten hottub belangrijk dat deze niet direct op de grond komt te staan, maar op houten draagbalken. Op die manier zorg je ervoor dat de bodem van de hottub goed kan dragen en dat er geen schimmels aan de onderkant kunnen ontstaan. Dat zou de materialen immers aantasten en de levensduur aanzienlijk verkorten.

HottubSelect levert diverse merken

Nu is het zo dat er verschillende fabrikanten zijn die hottubs vervaardigen. Bij HottubSelect verkopen ze echter alleen exemplaren van de beste merken, zodat je gegarandeerd bent van een hoge kwaliteit en een lange levensduur. Je kunt bij hen terecht voor een houten hottub van de merken Thermowood en Storvatt. Waarop verschillen deze producten nu van elkaar? Ze verschillen wat betreft:

  • het soort hout waar ze van gemaakt zijn
  • de manier waarop ze geleverd worden, kant en klaar of als bouwpakket
  • de levensduur

Wat voor jou de beste keus is, hangt helemaal van jouw eigen voorkeuren en je budget af. Is een houten hottub voor jou eigenlijk wat aan de prijzige kant? Dan kun je ook kiezen voor een exemplaar van kunststof. Deze heeft natuurlijk een iets minder natuurlijke uitstraling, wat misschien een wat minder fraaie aanblik in de tuin geeft, maar de werking ervan is in feite hetzelfde. HottubSelect is dus het juiste adres om naar toe te gaan als jij op zoek bent naar een kunststof of houten hottub van een uitstekende kwaliteit. Lees meer..