Kinderfietsen voor de kleintjes

Nederlanders kiezen in veel gevallen voor de fiets als zij ergens in de buurt naar toe willen gaan en het is dan ook niet verwonderlijk dat er voor de kinderen verschillende soorten kinderfietsen te krijgen zijn. Aangezien zij al jong zelf naar bijvoorbeeld school zullen moeten fietsen, is het handig als zij ook al zo jong mogelijk deze vaardigheid onder de knie krijgen. Hier kun je echt al heel jong mee beginnen, eerst bijvoorbeeld door het gebruik van een loopfietsje. Dat stelt hen in staat om alvast te leren oefenen met het bewaren van hun evenwicht. Ook kun je als eerste kinderfietsen kiezen voor de driewielervariant. Hierbij hoeft nog niet meteen het evenwicht getraind te worden, maar kan de kleine al wel vast oefenen met trappen, snelheid maken en sturen. Zit dat er eenmaal goed in, dan kan er vervolgens overgestapt worden op een fietsje met steunwieltjes. Mocht het dan met de balans toch nog net niet helemaal lukken, dan zullen ze niet meteen onderuit gaan, maar eerst terugvallen op de steunwieltjes. Dat is wel zo prettig, want niemand vindt het leuk om te vallen. Als eerste kinderfietsen is het dus verstandig om te kiezen voor loopfietsjes, driewielers of fietsjes met steunwieltjes. Bekijk dan de website van www.kindertoys.nl.

Waar moet je op letten bij kinderfietsen?

Als je voor het eerst op zoek gaat naar kinderfietsen, dan zul je zien dat er heel veel verschillende soorten te krijgen zijn. Waar moet je nu op letten bij aanschaf? Er zijn een paar zaken die je in het oog moet houden, te weten:

  • de verstelbaarheid van stuur en zadel
  • de lengte van het kind, of in het geval van een loopfiets, de beenlengte
  • het soort rem dat er op zit
  • of er een bagagedrager op zit of niet

Om ervoor te zorgen dat jouw zoon of dochter echt goed op de fiets kan zitten, is de juiste maat natuurlijk van belang. Wil je naar kinderfietsen gaan kijken, met dan eerst eens je zoon of dochter op. Voor een loopfietsje geldt dat de zadelhoogte hetzelfde moet zijn als de beenlengte van het kind, dan weet je zeker dat de maat juist is. Voor andere fietsjes geldt dat je kijkt naar de bandenmaat en de totale lengte van je zoontje of dochtertje. Bij een lengte van 104 centimeter past bijvoorbeeld een bandenmaat van 14 of 16 inch. Zijn zadel en stuur verstelbaar, dan kun je er bovendien voor zorgen dat de afmetingen nog beter op elkaar afgestemd zijn. Wat betreft het soort rem, terugtrap of handrem, is het natuurlijk net wat jouw eigen voorkeur heeft. En kinderfietsen met bagagedragers zijn vooral handig als je kleine ook al zelf spulletjes mee moet nemen op de fiets, anders kan het ook prima zonder.

Kindertoys biedt veel voor kinderen

Naast de genoemde noodzakelijke punten waar je op moet letten, zijn er natuurlijk ook andere zaken die je in je overweging wat betreft kinderfietsen mee kunt nemen. Zo kun je bijvoorbeeld er op letten of er ook al een bel op zit, maar je kunt er ook voor kiezen om deze er later los bij te kopen. Ook op model en op kleur kun je kiezen en zelfs op afbeeldingen! Er zijn namelijk ook kinderfietsen te krijgen die bedrukt zijn met plaatjes van filmhelden en televisiefiguren waar kinderen tegenwoordig helemaal fan van zijn. Bij Kindertoys kun je altijd kiezen uit heel veel verschillende varianten. Selecteer eerst op de noodzakelijke zaken en dan zul je zien dat je nog uit verschillende soorten kinderfietsen kunt kiezen, zodat je een kleur en model kunt kiezen die jouw kind zeker zal waarderen.