Leren autorijden met rijlessen in Rotterdam

Ondanks mijn aangeboren handicap heb ik kunnen leren autorijden door middel van mijn rijlessen in Rotterdam bij Autorijschool Kruisboog. Ik ben via internet op rijschool-kruisboog.nl terecht gekomen omdat iemand mij hierop had gewezen. Ik ben altijd in de veronderstelling geweest dat autorijden voor mij een ver van mijn bed show was. Ik heb een aangeboren beperking en kan daardoor niet in een gewone auto rijden. Ik weet wel dat er aangepaste auto’s zijn, maar heb me daar nooit zo in verdiept omdat het me te moeilijk leek om te doen en ik nooit gedacht had dat ik een eigen auto zou bezitten waarmee ik mijn eigen mobiliteit kan vergroten. Ik kreeg echter een tijdje geleden de mogelijkheid om tegen een voordelige prijs een aangepaste auto aan te schaffen en dat heb ik destijds ook direct gedaan, ondanks dat ik nog geen auto kon rijden. Ik kreeg toen de tip om een afspraak te maken met Autorijschool Kruisboog, want die is erin gespecialiseerd om met rijlessen in Rotterdam mensen zoals ik het autorijden ook aan te leren. Ik ben vrij snel daarna begonnen met mijn eerste rijlessen in Rotterdam. Super spannend, maar ook heel erg leuk om te doen.

Rijlessen in Rotterdam voor mensen met een handicap

Bij mijn rijlessen in Rotterdam is er extra zorg en aandacht geweest voor mijn handicap. Mijn motoriek is in principe in orde en mijn reactievermogen is ook goed. Daarnaast mankeer ik niets aan mijn hersenen, ogen en oren en gaat het in mijn geval om een lichamelijke handicap die het rijden gewoon bemoeilijkt in een reguliere auto. De rijlessen in Rotterdam zijn erop gericht om met geduld en begrip in een aangepaste auto te leren rijden. Daarbij leer je alles wat je ook bij gewone rijlessen in Rotterdam zou leren.

  • Rijden door de stad
  • Rijden op de snelweg
  • De hellingproef
  • Achteruit inparkeren

Alles wat bij het autorijden voor mensen zonder handicap komt kijken, komt ook aan bod bij mijn rijlessen in Rotterdam bij Autorijschool Kruisboog. Daarnaast is het heel erg prettig wanneer je geen medelijden krijgt van een instructeur of het gevoel krijgt dat je speciaal of anders bent. Ik ben niet speciaal, al ben ik tot op zekere hoogte anders dan anderen door mijn handicap, ik wil nog steeds net als iedereen mezelf gewoon vrij kunnen bewegen en mobiel zijn. Het kunnen kopen van mijn aangepaste auto was een enorme drive tijdens mijn rijlessen in Rotterdam, want ik kon mezelf al helemaal visualiseren in mijn eigen auto om zo een stuk eenvoudiger de simpele dingen van het leven te kunnen doen. Dankzij mijn rijlessen in Rotterdam en mijn aangepaste auto kan ik nu ik mijn rijbewijs gehaald heb veel gemakkelijker even op bezoek  bij vrienden of, iets waar mensen misschien niet direct aan denken, gewoon zelf mijn eigen boodschappen doen. Laat staan dat ik voor onderzoeken en dergelijke naar het ziekenhuis moet. Het openbaar vervoer is niet altijd een pretje voor iemand met een handicap en nu ik kan autorijden ben ik echt zo vrij als een vogel en kan ik gaan en staan waar ik wil.

Ik kom nu op plekken waar ik eerder nooit zelf kon komen

Mijn rijbewijs heeft mijn sociale leven en mijn mobiliteit enorm vergroot. Ik heb toen ik mijn rijbewijs had als eerste een bezoekje gebracht aan mijn vrienden en mijn ouders. Mijn zus stond echt te kijken toen ik aankwam rijden in mijn auto. Maar ik ben laatst ook een keer spontaan met de auto naar Blijdorp gereden. Het kwam ineens in mijn op en ik ben gewoon gegaan. Dit maakt mij zo gelukkig, ik ben blij dat deze rijlessen in Rotterdam bestaan.

Lees meer…