Meer doen met social media tips

Heb jij net je eigen bedrijf opgericht en ben je je aan het verdiepen hoe jij je online marketing gaat aanpakken? Dan is de kans erg groot dat je hiervoor ook social media gaat inzetten. Waarschijnlijk gebruik je al verschillende platformen voor je persoonlijke leven en dan is het natuurlijk wel zo makkelijk om deze ook voor je bedrijf in te zetten. Trap echter niet in de val van social media gebruiken als het je persoonlijke account is, tenzij dat natuurlijk een onderdeel is van je social media strategie en dat zal eigenlijk voor maar heel weinig bedrijven het geval zijn. Gelukkig kun je met de social media tips van Maikel Latour van de Marketingschool een heel eind komen.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Een van de belangrijkste social media tips is wel dat het praktisch onmogelijk is om alle platformen te gebruiken. Je zult hier dus een keuze in moeten maken en dat kun je op verschillende manieren aanpakken. Ten eerste doe je onderzoek naar waar jouw (potentiële) klanten zich bevinden. Wanneer het grootste gedeelte daarvan op Twitter zit, maar juist niet op Facebook, dan is het natuurlijk onzinnig om je in te zetten op Facebook. Bespaar je dit tijd en gebruik deze door een grote groep volgers op Twitter te krijgen. Het zijn dit soort social media tips die je op de website van Maikel Latour kunt vinden.

Aan de slag met de social media tips

Het hebben van een online marketing strategie voor je eigen bedrijf is onmisbaar in deze tijd. Je kunt dit gemakkelijk zelf doen met de juiste tips. Volg hiervoor ten eerste de online marketing cursus bij de Marketingschool. Hierin leer je precies wat er allemaal bij komt kijken om een strategie op te zetten en om hiermee aan de slag te gaan. Aan het einde van de cursus heb je niet alleen uiteenlopende social media tips opgedaan, maar ook heb je je eigen strategie opgezet waar je zo mee aan de slag kunt gaan. Als je daarnaast ook nog eens de uiteenlopende social media tips in de gaten houdt die Maikel Latour met enige regelmaat op zijn blog plaatst, dan ben je helemaal goed bezig. Op die manier is het een fluitje van een cent om je eigen online marketing te doen en zo veel meer betalende klanten aan te trekken. Met goede marketing heb je de truc in handen om je bedrijf snel te laten groeien en er alles uit te halen wat erin zit.

Maak jouw bedrijf succesvol

Het inzetten van social media van je bedrijf lijkt zo makkelijk, maar dit is waar veel bedrijven al het verkeerde pad op gaan. Juist omdat ondernemers denken dat het zo simpel is besteden ze hier niet genoeg aandacht aan of gaan ze sneller de fout in. Daarom is het zo belangrijk om de juiste social media tips door te nemen. Op die manier verzeker je jezelf ervan dat je goed bezig bent en dat je alles uit de social media platformen haalt wat erin zit. Als bedrijf kun je namelijk hele andere dingen met bijvoorbeeld Facebook of Twitter doen dan wanneer je gewoon naar een persoonlijk account kijkt. Een van de social media tips die je zeker moet volgen is het op de juiste manier inzetten van LinkedIn. Zeker als je een b2b bedrijf hebt, is dit de mogelijkheid om andere ondernemers (online) te leren kennen en tegelijkertijd promotie te maken voor je eigen bedrijf. Als jij dus online succesvol wilt zijn met het laten groeien van je bedrijf, kies er dan voor om de social media tips van Maikel Latour goed door te nemen.