Met beide benen op de grond dankzij mindfulness in Amsterdam

Bij meditatie en mindfulness hebben mensen vaak associaties met zweverigheid en vaagheid. Maar het tegendeel is juist eerder het geval. Mensen die niet mediteren en dus ook minder bewust naar zichzelf kijken en hun positie in het leven, die lijken vaak te zweven. Dat moet je uiteraard niet letterlijk op vatten net zoals een bepaalde zweverigheid ook niet letterlijk opgevat dient te worden. Maar toch kun je deze vergelijking wel gebruiken om het verschil aan te duiden tussen een leven voor en na mindfulness in Amsterdam. Grappig genoeg sta je na de zogenaamde zweverige mindfulness in Amsterdam des te steviger met beide benen op de grond. Voorafgaand aan de mindfulness in Amsterdam bij Beyond Mindfulness wordt je immers door allerlei zaken meegesleurd. Je zweeft als het ware tussen verleden en toekomst heen en weer zonder dat je ergens een stabiel anker kunt vinden. Als je even met beide benen op de grond staat, dan is er wel weer een gevoel of gedachte die je meesleurt. De stabiliteit die juist zo kenmerkend is voor mensen die gebruik maken van mindfulness in Amsterdam, is bij mensen die hier geen gebruik van maken vaak juist afwezig. Dat betekent dat een gebrek aan mindfulness in Amsterdam of meditatie juist zorgt voor een soort van zweverigheid. Alleen bedoelen we dan niet zweverigheid in de zin van vaagheid, maar juist een gebrek aan vaste grond onder de voeten. Als je immers door van alles en nog wat wordt meegesleept, hoe kun je dan aarden? Als een emotie in staat is om je hele leven over hoop te gooien of als je door een grenzeloze ambitie alsmaar wordt voortgedreven alsof er iemand met een zweep achter je aan zit, dan kun je niet echt spreken over stabiliteit. Het tegendeel is eerder waar. Dus zonder mindfulness sta je vaak helemaal niet zo stevig met beide benen op de grond. Heg kan best zo zijn dat je een bepaalde vorm van zekerheid bezit binnen het gebied van je carrière, maar dat is niet waar het hier om draait. We hebben het hier juist over een zekerheid of helderheid over je eigen zelf. Wat is het dat jou beweegt en waarom? Sta je stil bij je motieven, je gevoelens en gedachten? Ben je instaat om hierop te reflecteren met een zekere kalmte? Kun je dingen van je af laten glijden en ben jij degene die de regie bepaalt of laat je je juist meeslepen? Dankzij mindfulness in Amsterdam ontstaat er weer een soort rust en kalmte in je ziel of in je geest. Je komt als het ware tot rust en kunt alles vervolgens met een hernieuwede kalmte overzien. Dat is de kracht van mindfulness in Amsterdam. 

Kijk snel op beyondmindfulness.nl en meld je aan voor een cursus mindfulness in Amsterdam

Mocht je het idee hebben dat je juist niet met beide benen op solide grond staat en dat het leven als het ware aan je voorbij vliegt, dan is mindfulness in Amsterdam zeker iets voor jou. Daarom doe je er goed aan om je aan melden voor een cursus mindfulness.

Ontdek alle cursussen van Beyond Mindfulness

Op de site van beyondmindfulness.nl kun je terecht voor informatie over de verschillende cursussen die je kunt volgen. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • Zelfcompassie training
  • Angst coaching
  • Mindfulness retraite