Mijn perfecte rollator

scootmobielbenodigdheden - RollatorIk merkte de afgelopen jaren dat het lopen me steeds minder makkelijk afging. Nadat ik de tachtig was gepasseerd, besloot ik vaker om te blijven zitten, in plaats van ergens naartoe te lopen. Op een gegeven moment had ik genoeg van die instelling: ik kon me nog altijd normaal voortbewegen, ik had alleen een beetje hulp nodig. Samen met mijn dochter ben ik toen op zoek gegaan naar een rollator, waarmee ik mezelf weer zelfstandig zou kunnen redden. Mijn dochter kwam steeds vaker langs met wat boodschappen of om me ergens naartoe te brengen. Dat wilde ik toch ook zelf weer kunnen doen. Welke eisen stelde ik aan mijn rollator?

  • Stabiel
  • Niet te ouderwets
  • Luchtvrije banden

Mijn grootste probleem tijdens het lopen was mijn balans. Ik was bang om te vallen en daarbij ongelukkig terecht te komen. Ik stelde dus één echte eis aan mijn rollator: deze moest stabiel zijn. Ik moest hier volledig op kunnen vertrouwen. Nadat we wat vooronderzoek hadden gedaan, begrepen we dat er eigenlijk twee typen rollators waren. Een 3-wiel model en een 4-wiel model. Een rollator met drie wielen heeft een kleinere draaicirkel en is dus beter om kleine ruimtes mee te navigeren. Dat is natuurlijk erg handig in een winkel, waar je het liefst niemand in de weg loopt. Drie wielen zijn echter niet zo stabiel als vier wielen. Mijn keuze was daarom snel gemaakt. Met een 4-wiel uitvoering loop ik zonder zorgen, waardoor het risico kleiner is dat er echt iets misgaat. De wielen vangen iedere klap op, waardoor je stabiel en comfortabel loopt. Na deze eerste keuze moest ik nog een specifiek model uitzoeken. Ik wilde geen ouderwets geval, waar ik de ouderen uit de buurt mee had zien lopen, ik wilde iets origineels. Natuurlijk is het geen eenvoudige opgave om een ‘hippe rollator’ te vinden, maar na een tijdje had ik toch iets op het oog. Helaas was dit model niet in de lokale winkel verkrijgbaar, dus ik moest me richten tot het internet. Met hulp van mijn dochter heb ik een model besteld op http://www.scootmobielbenodigdheden.nl/. Op deze site vond ik precies wat ik zocht, een moderne 4-wiel uitvoering met handige vervoerstas, voor een relatief klein bedrag. Ik kreeg ook wat compensatie van de gemeente, dat heeft me flink wat geld bespaard!

Rollator met luchtvrije banden

Toen we de rollator aan het bestellen waren, kwam mijn dochter tot de conclusie dat het model luchtvrije banden had. Ik vond dat heel verrassend: ik had nog nooit gehoord van een band waar geen lucht inzat. Ze bleek gelijk te hebben. De banden van de rollator zijn massief en volledig luchtvrij. Dit heeft een paar belangrijke voordelen. Om te beginnen sta je erg stabiel en heb je geen last van hobbels in de weg. Hiernaast kunnen de banden ook niet zomaar kapotgaan. In mijn enthousiasme liep ik bij mijn eerste wandeling per ongeluk over een stukje glas, maar de band bleef heel en ik merkte niets. Ik kan een rollator met luchtvrije banden dan ook zeker aanbevelen. Ik heb niets te klagen en loop met een zelfverzekerd gevoel over straat. Je hoeft niet bang te zijn voor onvoorziene situaties, waardoor je zorgeloos je gang kunt gaan.

Zeer te spreken

Ik ben zeer te spreken over scootmobielbenodigheden.nl. Op deze site vond ik binnen mum van tijd precies wat ik zocht. Bovendien kon mijn dochter eenvoudig betalen via het internet. Dit ging prima en ik heb hier geen verdere problemen mee gehad. Ik gebruik de rollator inmiddels al een tijdje en ik kan gerust zeggen dat ik niet meer zonder wil. Ik ben weer mobiel, dankzij één simpel hulpmiddel!