Moeite met het aanvragen van een krediet? Controleer je BKR codering

Op het moment dat je een krediet aanvraagt, dan wordt dit geregistreerd. Dit is wettelijk verplicht. Maar het melden van de negatieve waarderingen (A1, A2, A3, et cetera) is niet wettelijk bepaald. Het probleem met deze negatieve waarderingen is dat ze vaak incorrect zijn of gedateerd. Hoewel ze dus niet meer terecht zijn, zijn ze nog wel actief en dat kan invloed uitoefenen op je kredietaanvraag. Als je bij de bank een krediet aanvraagt en de bankmedewerker krijgt vervolgens een melding van een negatieve waardering, dan wordt er uiteraard geen krediet verstrekt. In een wereld waarin je met elkaar zou kunnen communiceren zonder de interventie van systemen en documenten, zou je het in principe met elkaar op kunnen lossen. Je zou je situatie dan uit kunnen uitleggen en bijvoorbeeld vertellen dat deze waardering niet langer van toepassing is. Maar we leven niet in een dergelijke wereld. Als het systeem zegt dat je geen recht hebt op een krediet, dan heb je dus geen recht op een krediet. Het enige wat je kunt doen is proberen om je BKR codering te verwijderen. Maar daar heb je hulp bij nodig, want een BKR codering wijzingen of verwijderen gaat via de juridische weg. Via Dynamiet Nederland kun je proberen om je BKR codering te verwijderen. Als dit succesvol is, dan kun je met een schone lei krediet aanvragen. Het is dus goed om te weten dat je direct een BKR codering krijgt op het moment dat je een krediet aanvraagt. Als je verwacht dat je in de toekomst geld nodig hebt en dat je afhankelijk bent van een krediet, dan is het belangrijk dat je geen negatieve waardering krijgt toegekend. Als je immers in een geval van nood opeens geen toegang meer hebt tot een krediet, dan heb je een groot probleem. Daarom is het van belang dat je dit goed in de gaten houdt. Dit is ook zo als je bijvoorbeeld onterecht een negatieve waardering krijgt toegekend. Denk bijvoorbeeld aan wanbetalers. Wanbetalers worden ook geregistreerd en dit heeft voor hen uiteraard negatieve consequenties. Dit is een goede zaak, want op deze manier kun je wanbetalers een halt toeroepen. Maar er is een verschil tussen niet willen betalen en niet kunnen betalen. Toch kunnen beide groepen mensen het label van wanbetaler opgedrukt krijgen. Het is dus niet altijd terecht en als het al terecht is, dan kan het best zo zijn dat je in de toekomst geen wanbetaler meer bent. Maar als je toch nog als zodanig staat geregistreerd, dan kun je dus met behulp van Dynamiet Nederland je BKR codering proberen te verwijderen.

Dynamiet Nederland is er voor mensen met één of meerdere negatieve BKR registraties

Als je te maken hebt met een negatieve BKR registratie, dan kun je in principe gebruik maken van de diensten van Dynamiet Nederland. Hieronder vind je enkele voorbeelden van situaties of gevallen waarbij een beroep op Dynamiet Nederland een goed idee is.

  • Door persoonlijke omstandigheden was je in die periode niet in staat om aan je rekeningen te voldoen;
  • Je hebt een groot belang bij het verkrijgen van een nieuwe financiering;
  • De negatieve BKR registratie staat niet in verhouding tot je huidige financiële situatie;
  • Je hebt over het algemeen een goede betaalmoraal;
  • De betalingsachterstanden hebben betrekking op een korte periode;
  • Je bent bestempeld als wanbetaler terwijl je geen wanbetaler bent.

Wil je meer weten over BKR, neem dan contact op met Dynamiet Nederland

Via een contactformulier dat je op de site kunt vinden, kun je contact opnemen met Dynamiet Nederland. Via een telefoongesprek zal dan gekeken worden naar je eventuele mogelijkheden.