OSINT Training is voor iedereen toegankelijk

Open-source Intelligence wordt gebruikt om internet op een manier te gebruiken zodat het kan bijdragen aan het opsporen van zeer uiteenlopende zaken. Via de International Anti Crime Academy zijn er verschillende trainingen hierop gericht. De OSINT Training biedt mensen de mogelijkheid verder te kijken en verder te zoeken dan ze gewend zijn. Er wordt geleerd welke internetbronnen handig zijn om te gebruiken en welke niet. Daarnaast is het belangrijk dat je je bewust bent dat je aan het zoeken en het graven bent en dus ook sporen kan achterlaten die andere speurders wellicht weer kunnen opmerken en kunnen gebruiken. De OSINT Training is voor iedereen toegankelijk, mits je natuurlijk hier iets mee wilt doen. De OSINT Training bestaat uit twee modules. De tweede module kan pas worden gestart wanneer de eerste succesvol afgerond is. Voor meer informatie zou ik iedereen naar de website verwijzen, maar voor nog uitgebreidere informatie is het ook mogelijk om een brochure aan te vragen. Voor vragen en informatie kan er ook gebeld worden met de organisatie. Er kan dan altijd later beslist worden of er mee wordt gedaan met de OSINT Training. Belangrijk is wel om te kijken wanneer de OSINT Training gegeven wordt, of er nog plekken beschikbaar zijn en wanneer de examendata zijn. Op deze manier kunt u goed voorbereid aan de OSINT Training beginnen.

OSINT Training maakt iedereen een goede speurder

Tijdens de OSINT Training  wordt er onder andere informatie gegeven over internet, het gebruik ervan en welke zoekmachines in dit geval het beste zijn. Daarnaast wordt er informatie verzameld via Social Media, ook wel SOCMINT genoemd, en via besloten netwerken. Ook wordt er geleerd hoe foto’s en informatie geanalyseerd kunnen worden en wordt er gebruik gemaakt van internationale databanken. Het vergaren van grote hoeveelheden informatie is iets wat op de juiste manier gedaan moet worden, zodat het niet meer tijd kost dan nodig is en dat de juiste informatie uit de documenten gehaald kan worden. Hoe dit gebeurd, waarom en wanneer wordt uiteraard in de eerste module van de OSINT Training duidelijk gemaakt. Ook is het zogenaamde ‘volgen’ van e-mails iets wat in de praktijk veelvuldig voorkomt. Op deze manier worden bijvoorbeeld bedrijven of verdachte personen in de gaten gehouden, iets wat in onze maatschappij wel aan strenge regels onderhevig is. Er kan gekozen worden voor klassikale lessen, welke worden aangevuld met een pakket lesmateriaal voor thuis. Vaak wordt er gebruik gemaakt van waargebeurde zaken, omdat uit de praktijk is gebleken dat dit het beste werkt. De module maakt onderdeel uit van de opleiding ‘Registered Open Source Intelligence Analyst’ en alle reviews zijn op de website van anti-crine-academy.com terug te lezen. Erg handig als je het nog niet helemaal zeker weet of je je hier in wilt verdiepen.

Een nieuw begin

Zelf heb ik hele goede ervaringen van vrienden gehoord die gebruik hebben gemaakt van de omscholingstrajecten die aangeboden worden op de website anti-crime-academy.com. Mijn buurman wilde met zijn leven een andere kant op en had zijn huidige baan opgezegd. Als kleine jongen was hij al geïnteresseerd in opsporingsmethodes en detectives. Toen hij hoorde van het omscholingstraject op de International Anti Crime Academy had hij zijn roeping gevonden. Er waren verschillende omscholingstrajecten, gericht op onder andere de volgende sectoren:

  • De Nederlandse Offshore sector
  • De Koninklijke Marechaussee
  • Politie & Justitiële inrichtingen
  • Internationale overheidsdiensten
  • De Koninklijke Landmacht

Hij heeft gekozen voor Internationale overheidsdiensten en ik weet dat hiermee zijn droom in vervulling is gegaan. Nadat hij zijn traject had afgesloten, heb ik hem niet meer gesproken. Maar dat hoeft ook niet, ik weet dat de wereld nu een stuk veiliger is.