Plafond met geluidsisolatie tegen geluid!

Plafond geluidisolatie: neemt geluidsoverlast weg!

Heb jij ook last van een gehorig huis? Hoor jij boven de vioolmuziek van jouw huisgenoot of het stampen van je dochter? Laat dan in jouw plafond geluidisolatie aanbrengen! Met geluidsisolatie neem je allerlei hinderlijke geluidsoverlast weg. Een irritante galm die te horen is in de keuken of woonkamer? Met een akoestische isolatie in het plafond haal je dit gemakkelijk weg! Naast de optie om een hoogwaardig akoestisch plafond te laten plaatsen kan je er ook voor kiezen om de houten verdiepingsvloer in jouw huis te laten vullen met cellulose-isolatie. Dit is een eenvoudige ingreep die in een klap jouw huis minder gehorig maakt! Als je te maken hebt met zwaardere vormen van geluidsoverlast doe je er goed aan om een akoestisch plafond te nemen. Lees snel verder om andere voordelen van plafond geluidisolatie te ontdekken!

Plafond geluidisolatie: wat zijn de voordelen?

Naast het overduidelijke voordeel van de vermindering van geluidsoverlast zijn er nog andere voordelen om plafond geluidsisolatie te nemen. Zeker bij cellulose-isolatie heb je slechts te maken met een kleine ingreep hierdoor hoeft het geluidvrij maken van jouw huis helemaal niet tijdrovend te zijn! Naast het grote resultaat dat cellulose-isolatie heeft is cellulose-isolatie ook nog eens dempend effect. Hierdoor is er met cellulose-isolatie geen sprake meer van een klankkasteffect bij houten verdiepingsvloeren. Het materiaal wordt eenvoudig in de lege ruimte tussen het plafond en de vloer geblazen. Bij een akoestisch plafond wordt een spanplafond gemaakt waarin de geluidsisolatie verwerkt wordt. Een akoestisch spanplafond ziet er als volgt uit:

  • Een dubbele laag geluidsisolerende gipsplaten (dB platen)
  • Bevestigd met metal studs en trillingsdempers aan het bestaande plafond
  • De randen van het plafond krijgen randisolatie om contactgeluiden vanuit de muren en het plafond te voorkomen
  • Hierdoor ontstaat dus een ‘zwevend plafond’ waar de geluidisolatie in wordt verwerkt

Kortom, een akoestisch spanplafond bestaat eigenlijk uit een paar simpele zaken en is daarom vaak snel en makkelijk te realiseren in jouw huis! De kosten van een plafond met geluidisolatie hangen af van het gebruikte materiaal, het soort plafond en het aantal vierkante meters. De geschikte methode is vaak het aanbrengen van een spanplafond de installatie hiervan kost vak tussen de €40 en €50 per vierkante meter. Dus wil je de akoestiek in jouw huis verbeteren en geluidsoverlast verminderen? Lees dan gauw verder en ontdek wie jou het best kan helpen bij het installeren van jouw akoestische spanplafond!

Plafond geluidsisolatie: bij wie?

Ben je ook overtuigd geraakt van het belang van een goede plafond geluidisolatie? Dan ben je vast op zoek gegaan naar een aanbieder die jou hierbij kan helpen. Zoek niet verder, want dé aanbieder voor jouw klus is Marcel Wesseling spanplafonds! Met een ruime ervaring van meer dan 12 jaar en met kwalitatieve spanplafonds staat Marcel Wesseling spanplafonds voor jou klaar! Met de installatie van akoestische panelen verdwijnen storen de echo’s in jouw woonkamer als sneeuw voor de zon. De panelen absorberen gemakkelijk de geluidsgolven die de storende nagalm veroorzaken. Laat nu Marcel Wessling spanplafonds jouw plafond geluidsisolatie installeren en geniet in jouw eigen huis zonder geluidsoverlast!