Waarom kiezen voor een groenblijvende haag?

Als jij je gaat oriënteren op de mogelijkheden voor een tuinafscheiding, dan zal de groenblijvende haag een van de opties zijn die je tegenkomt. Naast natuurlijk de mogelijkheden van een schutting of een hekwerk. Waarom zou je nu juist voor hagen kiezen en niet voor hekwerken of schuttingen? En als je voor een groenblijvende haag kiest, voor welke plant kies je dan? Er zijn immers verschillende plantensoorten die je heel goed in haagvorm kunt laten groeien. Graag vertellen we je iets over de voordelen van hagen ten opzichte van andere tuinafscheidingen en we geven aan waarom de conifeer hiervoor een goede optie is.

Voordelen van een groenblijvende haag

Alle soorten tuinafscheidingen hebben natuurlijk hun eigen voor- en nadelen, het is aan jou om te bepalen welke punten voor jou het zwaarst wegen. Kijk je naar de groenblijvende haag, dan is een nadeel dat het even duurt voordat deze op de juiste hoogte is gekomen. En voor sommige mensen zal het ook een minpunt zijn dat je deze één of twee keer per jaar zult moeten snoeien. Een schutting of een hekwerk heeft natuurlijk meteen de juiste hoogte en hoef je niet te snoeien, maar hier zijn wel weer andere minpunten te noemen. Zo zien ze er bijvoorbeeld vaak nogal saai uit, het draagt niet echt bij aan de levendigheid van de omgeving. Een groenblijvende haag geeft het hele jaar door kleur aan je tuin en dat vrolijkt een mens zeker op! Schuttingen kunnen bovendien omwaaien als ze niet stevig bevestigd zijn en dat geldt voor hekwerken net zo goed. Bovendien zul je hier ook onderhoud aan moeten plegen, om bijvoorbeeld te voorkomen dat de palen gaan rotten. Het is dus niet zo dat je alleen met een groenblijvende haag te maken hebt met onderhoud.

Leven in je tuin

Hagen brengen door hun kleur dus al leven in je tuin, maar ook nog op andere manieren. Ze vormen namelijk een goede schuilplaats voor veel diersoorten. Plant je een groenblijvende haag, dan trek je insecten aan, die weer voedsel vormen voor vogels. Je kunt er dus op rekenen dat je zo meer vogeltjes in je tuin krijgt. En egels kunnen onder hagen doorlopen, terwijl dit bij schuttingen en hekken vaak niet mogelijk is. Ook voor hen is een heg dus goed nieuws! Waarom nu juist kiezen voor een conifeer als je een groenblijvende haag wilt en niet voor een andere plantensoort? Omdat coniferen:

  • vaak snel groeien
  • in verschillende groen- en blauwtinten verkrijgbaar zijn
  • weinig verzorging nodig hebben als ze eenmaal een tijdje in je tuin staan
  • sterk zijn en goed tegen wisselende weersomstandigheden kunnen

Overweeg jij om een tuinafscheiding van coniferen te maken? Ga dan naar coniferen-bestellen.nl, onderdeel van Kwekerij Top & Top. Zij bieden verschillende soorten coniferenplanten en deze komen allemaal rechtstreeks van hun eigen kwekerij. Daardoor kunnen ze de kwaliteit garanderen en doordat er geen tussenhandelaar tussen zit, liggen de prijzen ook lager dan bij tuincentra. Zij geven bovendien veel tips over hoe jij het beste met hun coniferen een groenblijvende haag aan kunt planten. Ook als je geen groene vingers hebt, moet het op deze manier lukken!