Wat is icynene?

Icynene is een soort isolatiemateriaal dat gemaakt is in Canada. Het is een schuimisolatie die garant staat voor goede isolatie wat betreft temperatuur maar ook qua akoestiek. Canada is een land waar ze te maken hebben met grote temperatuurverschillen, daardoor is het isolatiemateriaal icynene erop ontworpen dat het krachtig is bij grote temperatuurverschillen. Het wordt daarom ook wel een van de beste isolatiematerialen ter wereld genoemd. In de tijd van de grote ecologische voetafdruk is duurzaamheid ook belangrijk. Icynene is gemaakt van een duurzaam materiaal. Daarnaast is het materiaal milieuvriendelijk. Het is een ecologisch alternatief voor het bekende materiaal PUR-schuim.Het isolatiemateriaal moet voldoen aan de strengere milieueisen in Canada, daarom is het meer milieuvriendelijk dan andere isolatiematerialen. Het wordt voornamelijk gebruikt in Canada en Amerika maar wordt ook steeds meer gebruikt in Europa. Door het verschepen van het materiaal is het voor gebruik in Europa echter een iets minder ecologisch product dan dat van toepassing is in Amerika en Canada.

Wanneer gebruik je icynene?

Icynene kan gebruikt worden in woningen, industriële gebouwen en ook commerciële gebouwen. isocoat-isolatie.nl gebruikt het ook, onder ander voor: 

  • muur- of gevelisolatie
  • dakisolatie
  • vloer- of kelderisolatie

Icynene heeft goede akoestische eigenschappen, dit houdt in dat wanneer je de muur of gevel isoleert met het materiaal, het effectief geluiden van buitenaf dempt. Het materiaal past zich aan aan de ondergrond, het maakt dus niet uit of je muren van beton, hout, steen of metaal zijn. Het is geschikt voor gebruik zowel binnen als buiten doordat het vocht doorlaat maar lucht tegenhoudt. Dit heeft te maken met het zogenaamde ‘regen werende membraan’. Het materiaal is vloeibaar en wordt gespoten in de ruimte, waar het voor isolatie moet zorgen. Doordat het in gespoten wordt komt het ook op moeilijk bereikbare plekken en in allerlei naden en kieren. Hierdoor krijg je een goed dekkende isolatie. Wanneer je het materiaal gebruikt voor het isoleren van je dak, het is vocht doorlatend en zuigt niet het vocht op bij een lekkage waardoor je het zal moeten vervangen. Het is effectiever dan het op maat moeten maken van isolatieplaten. Voor kelder- en vloerisolatie gelden natuurlijk ook dezelfde positieve punten als bij de andere vormen van isolatie. In kelders willen nog wel eens ongedierte huizen. Dit materiaal is een materiaal wat ongedierte en insecten niet aantrekkelijk vinden om in te nesten. Het droogt op een natuurlijke manier en is vocht doorlatend, vocht afwerend en luchtdicht.

Wat is het voordeel van icynene?

Bij het isoleren van je huis krijg je sowieso al een energievoordeel. Door het aanbrengen van een goed isolatiemateriaal heb je minder te maken met warmteverlies in de winter. Maar ook minder doorlating van warme lucht in de zomer. Laat je een goede vloerisolatie aanbrengen, heb je geen last meer van een ijskoude vloer. Zonder vloerisolatie trekt de kou van de kruipruimte door in de vloer. Daardoor moet je verwarming veel harder werken om de woning te verwarmen. Dit geldt natuurlijk ook voor het isoleren van de muren en het dak. Icynene is een milieuvriendelijk isolatiemateriaal op waterbasis, daarom is het geurloos. Wil je je huis isoleren en geld besparen, dan is icynene een kwalitatief goed en ecologisch verantwoorde optie.