Wat is kaalheid? Een oplossing voor mannen en vrouwen

Iedereen weet natuurlijk wel wat kaalheid is, maar veel mensen weten niet precies wat kaalheid nu eigenlijk echt is op wetenschappelijk gebied. We zien allemaal wel eens een kale man op straat lopen, maar hebben natuurlijk geen idee waarom deze persoon kaal is. Daarnaast kunnen ook vrouwen last hebben van haaruitval en ook dit heeft verschillende oorzaken. De vraag ‘wat is kaalheid?’ is dus een hele logische vraag met betrekking tot oorzaken en oplossingen. Als iemand kaal is omdat deze persoon ervoor kiest om zijn hoofd kaal te scheren, dan is de oplossing heel simpel. De persoon in kwestie kan immers gewoon stoppen met scheren en zijn haar weer laten groeien. Maar kaalheid heeft vaak een genetische oorzaak. Dat betekent dat men er niet voor kiest om kaal te zijn. Er zijn ook maar weinig mensen die ervoor kiezen, want het merendeel van de menselijke bevolking (zowel mannen als vrouwen), verkiest een mooie volle haardos boven een kale kop. Vrouwen worden eigenlijk alleen maar aantrekkelijk gevonden als ze een mooie volle haardos hebben. Bij mannen kan het voorkomen dat een kaal hoofd de aantrekkelijkheid bevordert. Maar bij de meeste mannen is het toch mooier als ze haar hebben. Dus het is helemaal niet zo gek dat de meeste mensen er niet voor kiezen om hun hoofd kaal te scheren. Mocht je er niet voor kiezen om kaal te zijn en heb je toch te maken met haarverlies, dan kun je kiezen voor een haartransplantatie. Als je jezelf de vraag stelt ‘wat is kaalheid?’, dan is de vraag ‘hoe kan ik deze kaalheid oplossen?’ een logische vervolgvraag. Als het antwoord op de vraag ‘wat is kaalheid?’ te maken heeft met je genen, dan kun je kiezen voor een haartransplantatie. Kaalheid begint vaak met een terugtrekkende haarlijn en later kan ook de kruin te maken krijgen met de bekende kale plek op het hoofd. Dit betekent dat je als man zijnde vaak nooit helemaal kaal wordt. Het haar aan de zijkanten blijft meestal groeien. Het haar aan de zijkanten wordt daarom ook wel de eeuwige krans genoemd. Het antwoord op de vraag ‘wat is kaalheid?’ heeft dus vaak betrekking op gedeeltelijke kaalheid. Alleen als je bijvoorbeeld een chemokuur ondergaat is het anders. In dat geval heb je door de chemokuur te maken met haaruitval. Dat is wat anders dan kaalheid als gevolg van verminderde haargroei.

Wat is kaalheid, en wat kan ik er aan doen?

Kaalheid is niet iets waar je mee moet leren leven. Je kunt immers via een haartransplantatie weer een volle bos haar krijgen. Het is echter wel belangrijk dat je het bestaande haar ook goed verzorgt. Je kunt een haartransplantatie dan ook het beste combineren met haarbehoud maatregelen. Dat betekent dat je het haar dat nog steeds aanwezig is goed moet verzorgen. De kale plekken worden met de haartransplantatie weer voorzien van nieuw haar. Als je kiest voor een haartransplantatie bij esteworld-haartransplantatie.nl, dan zal je jezelf nooit meer de vraag ‘wat is kaalheid?’ hoeven stellen. Mocht je jezelf wel willen vragen ‘wat is kaalheid?’, dan is het antwoord in ieder geval niet meer op jou van toepassing.

De voordelen van esteword-haartransplantatie.nl

Mocht je je inderdaad de vraag stellen ‘wat is kaalheid?’ en uiteindelijk door deze vraag bij Esteworld uitkomen, dan wil je natuurlijk wel weten of het vertrouwd is om via deze kliniek een haartransplantatie te ondergaan. Daarom vind je hieronder enkele goede redenen waarom je je geen zorgen hoeft te maken over de kwaliteit van Esteworld.

  • Esteworld draagt het ISO 9001 en TUV keurmerk
  • Keurmerk Nederlandse Haarstichting
  • Ervaren specialisten
  • Vip service van begin tot eind