Wilt u een overeenkomst van opdracht opstellen?

Als zelfstandig vormgever, heb ik heel vaak opdrachten van klanten die nog niet helemaal weten wat ze willen. Dat hoeft niet meteen een probleem te zijn, maar vaak denken bedrijven dat ze mij aan het werk kunnen zetten en dan na afloop kunnen zeggen dat ze alles toch geheel anders willen aanpakken en vervolgens boos worden wanneer ik hen een factuur aanbied. Ik kan namelijk niet voor niets aan het werk gaan en als iemand mij een opdracht geeft, vind ik het niet meer dan logisch dat diegene daar ook voor betaalt, ongeacht of hij iets met het resultaat gaat doen of niet. Ik ben daarom vorig jaar gaan werken met een overeenkomst van opdracht. Ik was het namelijk zat om soms weken voor een klant aan het werk te zijn en dan uiteindelijk te horen te krijgen dat ze toch hun oorspronkelijke plannen gewijzigd hebben en dat ik daarom al mijn werk in de prullenbak kon gooien. Ik heb daarom gekeken of ik een goede overeenkomst van opdracht zou kunnen vinden waarmee beide partijen konden laten weten wat de verwachtingen waren. Een overeenkomst van opdracht is heel handig voor mensen zoals ik want ik heb gemerkt dat ik mijn vakgebied mensen heel vaak onderschatten hoeveel werk een bepaalde klus kan zijn. Vandaar dat mensen ook denken dat zij halverwege de klus de eisen nog even geheel kunnen bijstellen. Zo werkt het dus allemaal niet en daarom ben ik gaan kijken waar ik een goed voorbeeld van een overeenkomst van opdracht kon vinden zodat ik deze als uitgangspunt zou kunnen hanteren bij het opstellen van mijn persoonlijke overeenkomst van opdracht. Ik heb toen op het internet gekeken om te zien waar ik het bestek kon gaan kijken wanneer ik een goede overeenkomst van opdracht wilde vinden en ik heb toen gezien dat ik het beste naar de site van rocketlawyer.com kon gaan. Deze site heeft heel veel mogelijkheden voor mensen die graag een goede overeenkomst van opdracht willen gebruiken en ik heb daarom ook met veel interesse door het ruime aanbod van deze mensen gebladerd. Ik heb gemerkt dat je hier heel veel interessante opties aangeboden krijgt en ik heb ook al heel snel de overeenkomst van opdracht gevonden die ik gebruikt heb voor mijn eigen overeenkomst van opdracht. 

Deze overeenkomst van opdracht is heel goed opgesteld

Ik heb gezien dat je op de site van rocketlawyer.com heel veel officiële documenten kunt vinden en deze zijn allemaal zeer deskundig opgesteld. Dat is heel fijn om te zien omdat je op deze manier altijd zeker kunt zijn dat je een goed document kunt gebruiken. Mocht u daarom ook een overeenkomst van opdracht zoeken, of een ander soort officieel document, dan raad ik u aan om even naar deze pagina te surfen. 

Deze site heeft vele officiële documenten beschikbaar 

Als u meer wilt weten over de documenten die u hier kunt regelen, dan raad ik u aan om:

  • Even naar de site van rocketlawyer.com te surfen 
  • Te bekijken wat u hier aan mogelijkheden kunt vinden 
  • Een document te downloaden 

Ik ga deze site vaker raadplegen want dankzij het document dat ik hier vond, heb ik veel problemen kunnen oplossen.