WIlt u waardebepaling bedrijf uitvoeren?

Er zijn een tal van redenen waarom u wellicht een waardebepaling bedrijf wilt uitvoeren. Wellicht bent u van plan om een bedrijf over te kopen. Het kan ook zo zijn dat u van plan bent om uw eigen bedrijf te verkopen, omdat u op zoek bent naar een nieuw avontuur of omdat u wellicht met pensioen gaat. Wat uw situatie ook is, u zult een waardebepaling bedrijf willen. Wanneer u op zoek bent naar een geschikt individu om u te helpen bij de waardebepaling bedrijf kunt u terecht bij Aan- verkopenbedrijf. Bij dit bedrijf kunt u vrijblijvend een gesprek aangaan met een specialist, welke u in de toekomst wellicht bij kan staan bij de waardebepaling bedrijf. aan-verkopenbedrijf kan u op meer gebieden verder helpen dan alleen de waardebepaling bedrijf. Zij kunnen u ook juridisch bijstaan, indien mogelijk koppelen aan een advocaat of zij kunnen u advies geven in diverse situaties. Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op de website van aan-verkopenbedrijf. 

Hoe gaat een waardebepaling bedrijf in zijn werk?

De waardebepaling bedrijf heeft onder andere betrekking op de intrinsieke waarde van uw bedrijf. Deze intrinsieke waarde is een momentopname met betrekking tot de waarde van uw bedrijf. Uiteraard veranderd de waarde van uw bedrijf over tijd. Er zijn een aantal vuistregels welke u kunt gebruiken om een schatting te maken met betrekking tot de waardebepaling bedrijf. Deze vuistregels hebben in de praktijk alleen betrekking op midden- en klein bedrijven. De vuistregels zijn voor de waardebepaling bedrijf zijn:

  • Uw bedrijf is 4 tot 6 keer de nettowinst waard.
  • De waarde van uw bedrijf staat gelijk aan eenmaal de jaaromzet.
  • De waarde van uw bedrijf is 1 maal de intrinsieke waarde en tweemaal de nettowinst opgeteld.
  • Uw bedrijf is drie keer de EBITDA waard.
  • Uw bedrijf is vier keer de EBIT waard.
  • De waarde van uw bedrijf is een bedrag per vaste klant of abonnee. 

Uiteraard kunnen factoren als winst en omzet sterk fluctueren in de tijd. Naast de tijd zijn deze vuistregels ook afhankelijk van de branche waarbinnen het bedrijf zich bevindt. Het is ook mogelijk om de waardebepaling bedrijf uit te voeren via een zogenaamde rentabiliteitswaarde. Deze methodiek kijkt niet alleen naar het verleden en het heden, maar ook naar de toekomst van het bedrijf. Kort gezegd wordt er dus gekeken naar de verwachte winst. Hiermee kan de waardebepaling bedrijf soms hoger uitvallen dan met één van de vuistregels. 

Samenwerken met aan-verkopenbedrijf

aan-verkopenbedrijf is een bedrijf welke al jarenlang ervaring heeft met het aan- en verkopen van bedrijven. Wat uw situatie ook is, u kunt altijd vrijblijvend een gesprek aanvragen met één van de medewerkers van aan-verkopenbedrijf. Tijdens zo’n gesprek gaan zij kijken of zij u kunnen helpen met de waardebepaling bedrijf, of wellicht met een andere situatie of vraag waarmee u zit. Het advies dat u uiteindelijk verkrijgt met betrekking tot de waardebepaling bedrijf is onafhankelijk van welke partij dan ook. U kunt gratis en vrijblijvend een demo ontvangen en heeft binnen 3 uur al reactie op uw aanvraag. Als dat geen goede service is! Voor een waardebepaling bedrijf moet u dus snel contact opnemen met aan-verkopenbedrijf.nl!