De ongediertebestrijding ingeschakeld tegen een leger mieren

Tussen de tuin van onze buren en onze eigen tuin staat een haag van coniferen, dit is een vrij mooie, dichte begroeide haag die ons privacy verleent en ervoor zorgt dat er een duidelijke afscheiding is tussen de tuinen. Nu hadden we opgemerkt dat een paar van deze coniferen het slechter gingen doen en dit kwam doordat zich een enorm mierennest tussen de wortels had gevormd. Het ging daarbij niet om een paar mieren, maar om echt duizenden mieren, die wij nooit eerder hadden opgemerkt. Zonder ook maar een moment te wachten ben ik naar beestjeskwijt.nl gegaan en heb ik de ongediertebestrijding ingeschakeld. Op de website van Beestjes Kwijt staat dan wel uitvoerig beschreven hoe je zelf mieren kunt bestrijden, maar met zulke aantallen wilde ik me verzekeren van:

  • Snelle bestrijding
  • Vakkundige bestrijding
  • Behoud van mijn coniferen
  • Zekerheid dat de mieren niet terugkomen

De ongediertebestrijding moest er dus aan te pas komen om het hele mierennest in één keer de kop in te drukken.

De ongediertebestrijding wist precies wat er moest gebeuren

Terwijl ik aan het wachten was op de ongediertebestrijding ben ik op onderzoek uitgegaan naar de omvang van het probleem en het bleek dat echt de hele haag door de mieren was aangetast. Het was zelfs zo erg dat de gangen van het mierennest, via de wortels van andere planten, onder ons terras doorliepen. Dit zou ik nooit in mijn eentje hebben kunnen aanpakken en omdat mijn man en kinderen niet thuis waren, was ik erg blij dat ik professionele hulp van de ongediertebestrijding zou krijgen. Ik heb daar gelukkig niet heel lang op hoeven wachten, want voor ik het wist ging de deurbel en stond de beste man van de ongediertebestrijding al voor de deur. Een uitermate vriendelijke man overigens die al glimlachend aanhoorde wat voor probleem ik had. Hij vertelde mij dat er veel mensen momenteel bellen, want door die hete zomer lijkt het alsof de mierennesten in overvloed aanwezig zijn. Dat dit verscholen achter planten gebeurt en mensen dus in eerste instantie helemaal niet door hebben dat er een mierennest aan het ontstaan is, komt ook veel vaker voor. Wij wonen in een dorp aan de rand van een bos, dus zeker in het geval van de bosmieren die bij ons hadden toegeslagen, is het zelf bestrijden van een heel mierennest onbegonnen werk. De ongediertebestrijding heeft ons hierbij fantastisch geholpen, want met een gedegen plan van aanpak en de juiste bestrijdingsmiddelen in de aanslag is het probleem direct tegengegaan.

Milieuvriendelijke bestrijding van ongedierte

De beste man van de ongediertebestrijding vertelde mij dat hij de laatste tijd vaker het probleem had met verschillende nesten van ongedierte. Het verwijderen van wespennesten was aan de orde van de dag en ook vliegen leveren met dit zomerse weer een groot probleem. De ongediertebestrijding heeft er de handen vol aan, maar levert keer op keer vakkundig werk en dat heb ik bij de bestrijding van de mieren in onze tuin ook gemerkt. De aanpak was zeer grondig en we hebben daarbij enkele planten voorzichtig verwijderd, zodat het eenvoudiger was om op de plek van bestemming alle middelen in te zetten die er nodig waren om de mieren te bestrijden. Er werd mij daarbij verteld dat alle middelen die er gebruikt werden milieuvriendelijk zijn en niet schadelijk zijn aan de planten. Dit was voor mij een hele opluchting, want ik wilde mijn heg en andere planten wel behouden. We hebben ook enkele tegels van het terras losgehaald en hier de mieren bestreden. Het duurde even, maar met goed resultaat. De ongediertebestrijding heeft ons mierenprobleem verholpen.