De verschillende kanten van payrolling

Heb jij ooit wel eens gehoord van payrolling? Als je je eigen bedrijf hebt en je hebt personeel in dienst, dan hopen we van wel! Payrolling kan jou namelijk een hele hoop voordelen bieden waar je zeker gebruik van wilt maken.

  • Tijdbesparing
  • Meer flexibiliteit
  • Minder risico’s

Welke ondernemer vindt het nu niet vervelend dat er de nodige risico’s meekomen met het aannemen van personeel? Daarnaast komen er ook ineens allerlei dingen aan bod waar je eigenlijk helemaal geen verstand van hebt. Wat dacht je bijvoorbeeld van de uiteenlopende soorten arbeidscontracten die er allemaal zijn? En dan hebben we het nog niet eens gehad over de veranderingen die er regelmatig plaatsvinden op dit gebied. Het is dus zeker de moeite waard om je eens te verdiepen in payrolling, want dit betekent dat je je niet langer hier allemaal mee bezig moet houden. Dingen zoals contracten, maar ook ziekteverzuim en de administratie van het salaris en het personeel worden dan allemaal voor je gedaan en dat is dus niet langer een zorg van jou. Het is dan ook niet gek dat er steeds meer werkgevers, en dus bedrijven, zijn die kiezen voor payrolling. Het maakt een hele hoop dingen een stuk makkelijker. En het is ook heel erg fijn dat er voor wel heel erg veel (ten positieve) verandert, maar dat je personeel er in feite niets van merkt. Het enige wat er echt voor hen veranderd is dat zij hun salaris nu vanaf een andere rekening gestort krijgen.

Ziekteverzuim bij payrolling

Veel bedrijven die kiezen voor payrolling doen dit met de reden dat zij zich dan niet langer bezig hoeven te houden met de salaris- en personeelsadministratie. Dit zal je vast een hoop tijd kosten en het is dan wel heel erg prettig als je je hier niet meer bezig mee hoeft te houden. Maar een ander veelgenoemd voordeel is dat je je niet langer bezig hoeft te houden met ziekteverzuim. Wanneer een medewerker ziek is dan melden zij dat bij jou als baas, maar ook bij Payroll Select. De medewerkers van dit bedrijf gaan dan vervolgens aan de slag om als onderdeel van de payrolling het ziekteverzuim in orde te maken. Hier heb jij dus helemaal geen omkijken meer naar. Zij zorgen ook voor de loondoorbetaling bij ziekte en dit hoef jij dus niet meer uit eigen portemonnee te betalen. Hoe meer personeel je hebt, hoe duurder dit kostenplaatje vaak wordt. Het kan tenslotte altijd gebeuren dat een werknemer ziek wordt. Niet alleen de administratieve rompslomp is dan vervelend, maar ook dat je hier onnodig geld aan kwijt bent. Wanneer je kiest voor payrolling is dat niet langer het geval.

Minder risico’s, meer tijd

Als ondernemer ben je het natuurlijk wel gewend om risico’s te nemen. Toch zal geen enkele ondernemer ervan terugdeinzen om te kunnen kiezen voor de mogelijkheid om minder risico te lopen, zeker als het aankomt op je personeel. Niemand vindt het fijn om onnodig geld kwijt te raken. Daarom is het kiezen voor payrolling zo’n fijne optie. Het geeft je de mogelijkheid om meer tijd te stoppen in je eigen bedrijf en de core business daarvan. Uiteindelijk zal dat dus betekenen dat je meer winst zult kunnen maken en dat is uiteindelijk toch waar je naar streeft. Klinkt dit jou goed in de oren en wil jij dus ook graag aan de slag met payrolling? Neem dan vandaag nog contact op met Payroll Select. Je kunt dit uiteraard telefonisch doen, maar ook door het contactformulier op de website in te vullen.