Kefir kopen: Waar is het goed voor?

Wist je dat de basis van je gezondheid in je darmen ligt? Iedereen heeft een enorme hoeveelheid bacteriën in zijn darmen die mede bepalen hoe gezond je bent. Kefir kopen is een van de manieren om deze bacteriecultuur op positieve wijze te beïnvloeden. Je kunt dit in veel supermarkten vinden, maar als je een 100% rauwmelkse variant wilt kopen dan moet je bij Raw Milk Company zijn. Daar produceren ze al sinds 2013 een topkwaliteit kefir van rauwe melk van hun eigen koeien. Bij hen kun je kefir kopen die zoveel mogelijk onbewerkt is, wat maakt dat het nog vele malen gezonder is dan de normale versie die je in een standaard supermarkt koopt. Rauwmelkse producten zijn namelijk veel makkelijker te verteren dan gepasteuriseerde. Het is namelijk zo dat tijdens het pasteuriseren van melkproducten allerlei enzymen verloren gaan, terwijl je deze juist nodig hebt om de melk te verteren. Veel mensen kunnen niet goed tegen lactose, wat komt doordat in gepasteuriseerde melkproducten geen lactase meer zit. Lactase heb je nodig om lactose te verteren, en je vindt dit stofje enkel in rauwmelkse producten. Om die reden krijgen mensen van rauwmelkse producten niet de buikpijn die ze krijgen van normale, gepasteuriseerde producten. Kefir kopen als je last hebt van een lactose-intolerantie doe je dus het beste bij Raw Milk Company. Op hun website vind je een overzicht van hun verkooppunten.

Kefir kopen voor vitamine K2

Een van de voordelen van kefir kopen is dat je zo een mooie hoeveelheid vitamine K2 binnenkrijgt. Melk is namelijk van nature rijk aan K2, en voor kefir geldt hetzelfde. Je hebt het nodig voor een gezond gebit en voor het opnemen van calcium in je lichaam. Mensen die een lactose-intolerantie hebben consumeren om die reden geen melkproducten en kunnen zo een tekort aan K2 krijgen. Rauwmelkse yoghurt of kefir kopen is dan de beste oplossing. Deze is veel makkelijker verteerbaar en zo krijg je alsnog de hoeveelheid vitamine K2 binnen die je nodig hebt. Je kunt dit doen bij een van de verkooppunten van Raw Milk Company. Zij leveren aan allerlei biologische groothandels, die het vervolgens distribueren aan biologische supermarkten. Deze zitten verdeeld over het hele land dus hun rauwmelkse kefir kopen moet niet moeilijk zijn bij jou in de buurt.

Andere rauwmelkse producten van deze producent

Bij deze producent van rauwmelkse producten maken ze niet alleen kefir, maar nog veel meer andere producten van rauwe melk, zoals:

  • Rauwmelkse yoghurt
  • Rauwmelkse jus de lait
  • Rauwmelkse hangop
  • Rauwmelkse ayran

Al deze producten worden gemaakt van de rauwe melk van hun eigen koeien, waarbij de ze producten zo min mogelijk bewerken. Door de melk niet te pasteuriseren blijven zoveel mogelijk vitamines en enzymen intact en profiteer je dus optimaal van de voedingswaarde. Alle producten worden uiteraard geproduceerd onder extreem hygiënische omstandigheden, wat nodig is wanneer melk niet wordt gepasteuriseerd. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er verkeerde bacteriën in zitten of je er op de een of andere manier ziek van kunt worden. Yoghurt of kefir kopen van deze producent is juist veel beter voor je maag en darmen, puur doordat je het makkelijker kunt verteren.