Was is een NBR pakking en waar wordt het voor gebruikt?

Een pakking is een afdichting die in de techniek veel wordt gebruikt om ruimte op te vullen. Er zijn verschillende soorten pakkingen, denk hierbij aan een EPDM pakking, een NBR pakking of een Neopreen pakking. Al deze pakkingen worden van een flexibel soort rubber gemaakt om zo op een zo goed mogelijke wijze open ruimtes op te kunnen vullen. Een NBR pakking is een behoorlijk populaire vorm van afdichting in de wereld van de techniek. NBR staat voor Nitrilbutadieenrubber. Dit is een speciaal soort rubber. In dit artikel lees je hier meer over.

Waarom kiezen voor een NBR pakking?

Elke pakking heeft een aantal specifieke eigenschappen die de ene pakking beter geschikt maakt voor een bepaalde klus dan een ander soort pakking. Zo heeft een NBR pakking ook speciale eigenschappen. Deze eigenschappen zijn:

  • Goede weerstand
  • Slijtvast
  • Goed bestand tegen olie
  • Groot temperatuurbereik

Een NBR pakking is een pakking met een goede weerstand tegen allerlei stoffen. Daarnaast is hij ook nog eens goed bestand tegen olie, dit hebben lang niet alle pakkingen! Een NBR pakking is slijtvast. Hierdoor gaat de pakking dus lang mee en hoeft je niet om de zoveel jaar een nieuwe pakking aan te schaffen. Dit scheelt weer extra kosten. Ook heeft dit soort pakking een groot temperatuurbereik. Het temperatuurbereik van een NBR pakking gaat van min twintig graden Celsius naar plus honderd graden Celsius. Dit maakt hem dus breed inzetbaar. Je kunt deze pakking bijvoorbeeld ook buiten gebruiken. Dit is niet bij alle pakkingen het geval. Als je opzoek bent naar een pakking van goede kwaliteit, met goede mechanische eigenschappen en die goed tegen temperatuurverschillen kan dan ben je opzoek naar een NBR pakking.

Waar koop je een NBR pakking?

Er zijn verschillende winkels waarbij je zo’n pakking kunt kopen. Toch zit er veel verschil in kwaliteit van de pakkingen. De kwaliteit van het rubber is bepalend voor de duurzaamheid van de pakking. Het is daarom belangrijk dat je jouw pakkingen koopt bij een bedrijf die bekend staat om het leveren van producten van goede kwaliteit. Daarom raad ik www.gelria.nl aan. Ik koop zelf ook altijd mijn pakkingen bij dit bedrijf. Ik heb een klein bedrijf in de technische sector en ben jarenlang opzoek geweest naar de juiste pakking voor mijn werkzaamheden. Toen kwam ik bij Gelria terecht. Gelria is een bedrijf met meer dan tachtig jaar ervaring in de wereld van de pakkingen. Bij dit bedrijf werken een aantal echte experts die hier alles vanaf weten. Ook kwam ik heel veel positieve reviews tegen op het internet. Om deze redenen koos ik voor dit bedrijf en raad ik het jou ook aan. Ben jij opzoek naar verschillende soorten pakkingen? Ga dan naar www.gelria.nl en bekijk het ruime assortiment. Je zult zien dat de prijzen van de producten die ze verkopen ook nog eens behoorlijk laag zijn. Wanneer je producten bij dit bedrijf bestelt worden ze binnen een werkdag geleverd. Zo kun jij meteen aan de gang met deze pakkingen. Heb je nog vragen? Neem dan even contact met ze op. Zij helpen je dan graag verder.