Maak staand werken zo aangenaam mogelijk

Het zal u wellicht verbazen dat men op het werk behoorlijk vaak meer dan 2 uur achtereen staand werk verricht. Staand werken is niets vreemds, het is zelfs gebruikelijk binnen vele industrieën zoals de bouw, de handel en de horeca. Maar we maken in deze tekst wel een verschil tussen staand werken en lopend werken. Er gebeurt iets met ons lichaam als we erg lang op een bepaalde plek moeten staan. En dat is niet bepaald gezond. De doorbloeding naar uw benen begint te haperen. Denk aan soldaten die langdurig stilstaan in de brandende zon. Een soldaat in het gelid die flauwvalt, is een bekend gezicht. Natuurlijk hoeft u het op uw werk niet zo nauw te nemen maar toch is het geen overbodige luxe om producten te kopen voor uw werknemers die vaak staand werken. Denk bijvoorbeeld aan allerlei vloeroplossingen zoals tapes en ergonomische matten. Veel producten zijn zowel binnen als buiten te gebruiken. Daardoor kunt u op de werkplaats een veilige omgeving creëren zodat men langer staand kan werken. Het is in principe onverstandig om langer dan 2 uur staand te werken. Neem na een paar uur even een zitpauze. Laat de doorbloeding weer goed op gang komen en vervolg uw werk. Dan weet u zeker dat u er alles aan doet om blessures te voorkomen. Bekijk snel de website van Staandwerk.

Waarschijnlijk kunt u een stuk ergonomischer staand werken

In Nederland probeert men op alle mogelijke manieren aan ergonomie te denken. Dit heeft niet alleen te maken met de beste werkhouding maar ook hoe men naar zijn of haar werk kijkt. Want u kunt nog zo prettig zitten in uw comfortabele bureaustoel, als u uw werk meeneemt naar huis dan kan het u stress opleveren. Zowel mensen die laag- als hooggeschoold zijn werken vaak rechtop. Denk aan laboratoriumassistenten die de hele dag achter hun bureau proefjes doen of aan een automonteur. Staand werken komt overal voor. Gemiddeld werken 28 procent van alle werknemers binnen alle bedrijfstakken langer dan 2 uur staand. En binnen de industrie en handel liggen deze percentages nog hoger. Op onze website, staandwerk.nl, vindt u een keur aan handige producten waarmee u het werkleven van al uw collega’s aanzienlijk kunt verbeteren.

  • U kunt diverse producten kopen om slip- en valpartijen tegen te gaan. Denk aan antislipmatten, vloertapes en signaleringsmateriaal.
  • En we leveren ergonomische matten voor mensen die langdurig staand werken. Deze matten corrigeren uw houding zodat uw ruggengraat in een gezonde houding blijft staan, ongeacht de duur van uw staande positie.
  • We kunnen u tevens helpen met het ergonomisch een duurzaam inrichten van iedere werkomgeving. Denk aan prettige zittingen, kasten die u op ooghoogte kunt opentrekken en nog veel meer.

Bent u benieuwd naar de prijzen van onze producten? Vraag dan een offerte aan

Het moge duidelijk zijn dat er op het gebied van staand werken in Nederland nog heel wat vooruitgang te boeken is. Op onze website vindt u aldus vele producten die dit werk veraangenamen zodat u ziekteverzuim tegengaat en uw werknemers langer door kunnen blijven werken. Iedereen wil van zijn oude dag kunnen genieten zonder herinnert te worden aan zijn oude opgelopen blessures door een verkeerde werkhouding die men vele jaren aanhield. Het is tijd om daar verandering in aan te brengen. Neemt u daarom contact met ons op en geef aan wat u van ons verwacht. Wilt u dat we uw werkomgeving keuren en u ideeën geven over hoe u dit het beste kunt aanpassen? Of wilt u enkel ergonomische matten en vloertapes bestellen? We horen het graag van u dus klim in de pen of bel ons tijdens kantooruren op.