Traprenovatie voor nieuwe uitstraling

Als jouw trap er niet meer mooi uitziet, dan heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een complete vervanging door een nieuwe, je kunt aan het verven of bekleden gaan of je kunt een traprenovatie kiezen. Wat is nu de beste optie om te doen? Vervanging is eigenlijk alleen aan te raden op het moment dat de staat van het object echt heel erg slecht is. Is dat niet het geval, dan zijn de andere opties eerder aan te raden, aangezien vervanging nogal een grote klus is. Bij traprenovatie kies je ervoor om door een relatief kleine ingreep trappen er weer helemaal als nieuw uit te laten zien. Nu zul je denken, dan kan ook door deze te verven, maar dat is niet helemaal waar. Met verf laat je het geheel er wel weer mooier uitzien, maar dat treden afgesleten zijn, dat blijf je natuurlijk zien. Bekleding kan dit wel verdoezelen, maar met open trappen is dit geen optie en bovendien past dit in de hedendaagse interieurs eigenlijk niet echt meer. Het heeft een wat ouderwetse uitstraling en bovendien is het lastig schoon te maken. Een traprenovatie is dan een veel logischere oplossing om het geheel er weer spic en span uit te laten zien. Bekijk snel de website https://www.traprenovatie-doe-het-zelf.nl/.

Traprenovatie zelf uitvoeren

Het fijne van een traprenovatie is bovendien dat je deze zelf uit kunt voeren, iedereen die een klein beetje handig is kan dit met de juiste instructies doen. Je hoeft er dus niet iemand voor in te huren en dat scheelt natuurlijk weer flink in de kosten van de hele klus. Hoe gaat dit nu eigenlijk in het werk? Je legt als het ware een nieuwe laag over de traptreden heen, nieuwe overzettreden. Deze zorgen ervoor dat het geheel er weer helemaal als nieuw uit komt te zien. Voor de traprenovatie meet je op hoe groot jouw treden zijn in de breedte en je telt ook hoeveel traptreden je hebt. Aan de hand daarvan kun je het nodige materiaal bestellen. Je bestelt dan de overzettreden en als je een gesloten trap hebt, dan bestel je er ook stootborden bij, de rechtopstaande delen van de trede. Heb je dit allemaal in huis, dan kun je aan de slag gaan met de traprenovatie. Je meet voor iedere trede het benodigde materiaal op, maakt dit op maat en plakt het vervolgens met speciale lijm over de oude traptreden heen. Zo heb je in korte tijd een trap die er helemaal als nieuw uitziet.

Alle benodigdheden koop je bij Intven

Bij het bedrijf Intven, gespecialiseerd in traprenovatie, kun je alles kopen wat je voor de renovatie nodig hebt. Je kunt bij hen terecht voor:

  • overzettreden en stootborden
  • antislipstrips voor meer veiligheid
  • olie in verschillende kleuren om de trap aan jouw interieurkleur aan te kunnen passen
  • trapspin voor het opmeten van de treden
  • lijm en kit om alles goed te bevestigen

Koop je bij hen de benodigdheden voor jouw traprenovatie, dan kun je op de kwaliteit van de producten rekenen. Als alles goed gemonteerd is, dan zul je hier echt heel lang plezier van hebben. Een groot pluspunt van hun product is dat de treden gemaakt zijn van multiplex met een toplaag van massief eiken hout. Dit houdt het niet alleen betaalbaar, het zorgt er ook voor dat de trap niet kan gaan kraken. Multiplex krimpt niet en zet niet uit onder invloed van veranderingen in de luchtvochtigheid. De toplaag van eikenhout zorgt ervoor dat het geheel stevig is en er mooi uitziet. Wil je thuis een traprenovatie uit gaan voeren, dan is het dus zeker aan te raden om hiervoor de artikelen van Intven Traprenovatie te gebruiken.