Verpakkingen zijn belangrijk

Als jouw bedrijf een webwinkel heeft, dan is het belangrijk dat je op ieder moment beschikt over goede verpakkingen. Waarom is dit nu zo van belang? Omdat het verpakkingsmateriaal in grote mate bepaalt of een product in goede staat aankomt bij de koper. Heb jij iets niet goed ingepakt, dan is de kans groot dat dit onderweg beschadigd raakt. Een eerste punt om op te letten hierbij, is de doos waarvoor je kiest. Deze is altijd erg belangrijk bij verpakkingen omdat het de buitenste en vaak ook de voornaamste beschermlaag is. Het is hierbij van belang dat de maat juist is. Dozen die te klein zijn, zijn logischerwijs niet te gebruiken. Maar ook exemplaren die veel te groot zijn kun je beter laten liggen. Hoe meer ruimte er in zit, hoe meer mogelijkheden de producten die er in verpakt zijn hebben om te gaan bewegen. En iedere keer dat ze heen en weer schuiven, kan er een beschadiging optreden. Dit kun je zoveel mogelijk reduceren door te kiezen voor dozen die net iets groter zijn dan hetgeen je verpakt, deze vormen de beste keus als het aankomt op verpakkingen.

Andere materialen voor verpakkingen

Natuurlijk zijn dozen niet de enige producten die je kunt gebruiken voor verpakkingen en vaak is het verstandig om verschillende verpakkingsmaterialen met elkaar te combineren. Zo is het bijvoorbeeld altijd erg verstandig om kwetsbare en breekbare producten te omwikkelen met speciale luchtkussenfolie. Deze zorgt ervoor dat er ook bij stoten en vallen niet meteen schade kan ontstaan, doordat de lucht die in de noppen zit werkt als stootkussen. Ook kun je ervoor kiezen om alle verpakkingen op te vullen met losse opvulmaterialen zoals flo-pak. Op die manier voorkom je dat zaken nog aan het schuiven kunnen gaan. Je vult de overtollige ruimte immers helemaal op. Zo zijn er dus heel veel verschillende producten die je kunt gebruiken voor verzending van artikelen. Daarnaast is het natuurlijk zo dat verpakkingsmaterialen niet enkel van pas komen bij verzendingen, maar ook bij verpakken voor verkoop. Je kunt dan denken aan gripzakjes, die heel geschikt zijn voor het inpakken van kleine artikelen en op deze manier kun je ze netjes ophangen aan een rek. Ook als je enkel een fysieke winkel hebt, zul je soms met verpakkingen te maken krijgen. Als een klant iets breekbaars koopt, dan wil je natuurlijk dat zij dit veilig naar huis kunnen vervoeren. Zijdepapier komt hiervoor bijvoorbeeld heel goed van pas.

Alles onder één dak

Ben jij op zoek naar verpakkingsmaterialen, dan is Pellikaan Verpakkingen echt het juiste adres voor jou. Je vindt bij hen alles wat er beschikbaar is op dit gebied bij elkaar. Je kunt dan denken aan:

  • diverse soorten en maten dozen
  • beschermmaterialen, zoals opvulmateriaal, luchtkussenfolie en verhuisdekens
  • plastic, zoals gripzakjes en paklijstenveloppen
  • materiaal voor omsnoeren, bijvoorbeeld krimpfolie en handwikkelfolie
  • sluitmateriaal, als verpakkingstape, tackers en elastiek
  • papierproducten, denk dan aan zijdepapier en fourniturenzakjes

Het mag dus duidelijk zijn dat je echt alles op het gebied van verpakkingen bij hen kunt kopen en ook dat deze branche veel meer omvat dan enkel dozen. Of je nu een fysieke winkel hebt of een webwinkel, je kunt bij hen altijd de juiste verpakkingsmaterialen vinden. Daarnaast komen hun producten ook heel goed van pas op het moment dat je gaat verhuizen, ook dan is goed inpakken en beschermen immers van belang. Verhuisdozen, tape en verhuisdekens, je kunt het hier allemaal kopen. Ben jij op zoek naar materiaal om zaken goed en veilig in te kunnen pakken, dan is Pellikaan Verpakkingen dus zeker een zaak waar jij eens een kijkje zou moeten nemen!