Waarom is een goed crm systeem zo belangrijk?

Werk jij op je wrk veel projectmatig en moet je daarvoor regelmatig contact opnemen met (potentiële) klanten? Dan is het crm systeem van teamleader.nl echt iets voor jou. CRM staat in dit geval voor Customer Relationship Management. Dit houdt in dat je op een veel slimmere en gestructureerdere manier jouw klanten benadert. In het crm systeem kun je precies zien wanneer je voor het laatst contact hebt gehad met deze klant, en wat daaruit is voortgekomen. Je kunt de afspraken bekijken die jullie hebben gemaakt, en zelfs invoeren wanneer je opnieuw contact met ze moet opnemen. Dit maakt het stukken makkelijker om die klant binnen te halen, want je hebt een veel gestructureerdere aanpak. In het crm systeem van teamleader vind je al je contacten bij elkaar op één plek. Je kunt ze daar gemakkelijk sorteren door ze bepaalde tags te geven. Als je bijvoorbeeld al je contacten die een specifiek product gekocht hebben wilt mailen, of als je reeds bestaande verkooppunten wilt contacteren. Dit is heel makkelijk in dit crm systeem in te stellen. Het systeem werkt namelijk erg intuïtief, en iedereen kan ervan gebruik maken, ook als je geen verstand hebt van computers. 

Een crm systeem aanvullen met andere software

Als je gebruik wilt gaan maken van het crm systeem van teamleader dan is de kans groot dat je ook interesse hebt in hun andere software. Ze bieden je namelijk nog veel meer functionaliteiten dan enkel bovengenoemd systeem. Ze zijn gespecialiseerd in software waarmee ondernemers en bedrijven effectiever kunnen werken en meer overzicht hebben, zoals:

  • Een programma waarmee je gemakkelijk facturen en offertes maakt
  • Software voor het beheer en de management van projecten
  • Software voor een overzichtelijke urenregistratie
  • Software voor het ontvangen van geld

De laatste optie is te koppelen aan het programma waarmee je facturen en offertes maakt. Dit is super handig, want zo zie je altijd in één oogopslag welke facturen er nog openstaan en welke reeds betaald zijn. Naast het crm systeem is dit facturatieprogramma de meest gebruikte software van deze aanbieder, en net zonder reden.

Facturatieprogramma voor ondernemers en bedrijven

Het maken van offertes en facturen kan beste een tijdrovend klusje zijn, en dan hebben we het vooral over de opmaak ervan. Je wilt je logo op de juiste plek hebben staan en dat is in programma’s zoals Word lastig. Bovendien kun je daar geen teksten in meerdere kolommen maken. Daarom maken veel ondernemers Nast het crm systeem ook gebruik van het facturatieprogramma van teamleader. Daarmee maak je in enkele klikken hele professionele offertes en facturen, die je ook nog eens direct kunt versturen via de mail. Je kunt je eigen logo uploaden, je adresgegevens invoeren en al deze gegevens opslaan. Je kunt het koppelen aan de andere software, zoals het crm systeem. Op die manier kun je eenvoudigweg de klant aanklikken die je een factuur wilt sturen, en alle gegevens van deze klant komen automatisch op de factuur te staan. Als je ook nog gebruik maakt van de software om geld te ontvangen hoef je niet eens meer in de gaten te houden of al die facturen betaald zijn of niet. Kortom, al die software maakt ondernemen stukken makkelijker, en bovendien overzichtelijker.