Wij adviseren u graag over de gedragscode hypotheken

tdmc - gedragscode hypothekenDe GHF, gedragscode hypothecaire financieringen, is een regeling die medio 2011 werd getroffen door de Nederlandse overheid. Er is heel veel misgegaan op het gebied van hypotheken. De gedragscode hypotheken is door vele banken aan hun laars gelapt en dat heeft mede gezorgd voor de grote financiële crisis die in 2008 begon en waar velen nog altijd onder lijden. Ook al zijn vele banken geprivatiseerd, de overheid vond het toch noodzakelijk om in te grijpen door een nieuwe gedragscode hypotheken op te stellen en te implementeren. En dat was zeker nodig, al was het enkel om de burgers te beschermen, de uiteindelijke taak van de overheid. Deze gedragscode hypotheken geldt voor elke hypothecaire financiering. Voor de aankoop van huizen, bedrijfspanden maar ook als u een tweede hypotheek wilt afsluiten om te investeren in uw huis, een nieuwe auto of collegegeld voor uw kinderen. Wij van tdmc.nl willen u graag helpen om u op de hoogte te brengen van deze gedragscode hypotheken zodat u niet een te dure hypotheek afsluit en u eigenlijk in het ootje wordt genomen door de verstrekker. Het is dan altijd nog mogelijk om een tijdelijke regeling hypothecair krediet af te sluiten maar voorkomen is uiteraard beter dan genezen. Daarom is het belangrijk dat u op de hoogte bent van deze gedragscode voor hypotheken en gerelateerde zaken zoals krediet, de rente van uw hypotheek en andere leningen.

Lees op onze site over de gedragscode hypotheken

De overheid had een aantal jaren geleden meerdere redenen om de gedragscode hypotheken aan te passen. Zo bleek dat men hun huidige hypotheek nauwelijks kon afbetalen. Er werden woekerrentes ingesteld en mensen konden niet langer rondkomen per maand omdat een groot gedeelte naar hun aflossing ging. Dat kon zo niet langer. Banken hebben helaas laten zien dat ze risico’s nemen die ze beter niet hadden kunnen nemen. veel banken zijn omgevallen, anderen gered met de hulp van de overheid. De gedragscode hypotheken werd strenger gemaakt om de burger te beschermen en dat is een groot goed. Toch kijken mensen hier nauwelijks naar als ze een huis willen kopen. En dat vinden we erg zonde want u kunt per maand en zodoende per jaar behoorlijk besparen op deze onkosten. Maar dan moet u natuurlijk wel weten wat de gedragscode hypotheken behelsd. Wilt u daarom graag advies? Neemt u dan contact op met ons!

Wilt u persoonlijk advies? Neem dan een manager in de arm

Wij kunnen direct naar uw financiële situatie kijken en zien in een oogopslag of u te veel betaalt. We kunnen snel achterhalen of uw bank zich wel aan de gedragscode hypotheken houdt. Is dat niet het geval, dan kunt u ons inhuren en zorgen we er voor dat u per maand minder hoeft te betalen. Een groot voordeel van de verlaging van de hypotheekrente is dat men op de langere termijn minder snel in de problemen komt. Ook als uw inkomen lager wordt of als de huizenmarkt niet langer aantrekt. Bent u benieuwd wat deze nieuwe code voor u kan betekenen? Dan kunt u eens op ons blog kijken om te zien of er een post is die op uw situatie van betrekking is. Daarnaast is het verstandig om persoonlijk contact met ons op te nemen. We helpen zowel burgers als bedrijven!

  • Dus wacht niet langer maar schrijf ons een e-mail
  • Of bel ons even op. Doet u dat wel tijdens kantooruren?
  • Ook is het mogelijk om op afspraak langs te komen bi ons op kantoor in Hoogland. De koffie en thee zullen voor u klaarstaan!